De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 april 2016

VACATURE: Het Public Interest Litigation Project (PILP) van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) zoekt een projectassistent voor vier dagen per week.

 
Het Public Interest Litigation Project (PILP) van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) zoekt een projectassistent voor vier dagen per week. Locatie:  kantoor in Amsterdam.

Wat doet het PILP?
Het PILP verkent  de mogelijkheden van strategisch procederen voor mensenrechten in Nederland. Er loopt inmiddels een tiental zaken en meer worden onderzocht. De zaken beslaan uiteenlopende onderwerpen, van wapenhandel en etnisch profileren tot privacy en het recht op water. Het PILP werkt nauw samen met de werkgroepen van het NJCM, andere NGO's, belangengroepen, advocaten en wetenschappers.

Het project ging in het najaar van 2014 van start als tweejarige pilot. Onlangs is deze periode verlengd met drie jaar en hebben we de mogelijkheid om ons team te versterken met een full-time projectassistent. 

De functie
De functie is tweeledig. Enerzijds assisteer je de projectcoördinator bij zijn werkzaamheden: je plant zijn afspraken, bereidt vergaderingen voor en beheert de agenda. Anderzijds ben je inhoudelijk bezig: je beheert de dossiers, doet kleinere juridische onderzoeken, je verslaat brainstormsessies over de dossiers en schrijft berichten voor de website. Bovendien denk je mee over de strategie en tactiek van de verschillende zaken. Een derde onderdeel bestaat uit hand en spandiensten voor het NJCM-clearinghouse Pro Bono Connect.

Wie zoeken we?
Voor de functie zoeken we een slimme startende jurist met een passie voor mensenrechten en burgerrechten. De vereiste kwalificaties zijn:
- aantoonbare affiniteit met mensenrechten in Nederland;
- een afgeronde juridische opleiding;
- uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
- bewezen vaardigheid in het opstellen van (juridische en niet-juridische) teksten;
- goede sociale vaardigheden: in staat om mensen, van paniekerige cliënten tot zakelijke partners, te woord te staan;
- goed kunnen werken met sociale media.

Niet vereist, maar het is wel een voordeel als je:
- goed overweg kunt met Wordpress;
- flexibel bent bij het invullen van de werktijden;
- (actief) NJCM-lid bent;
- bekend bent met de belangengroepen en NGO's waar we mee samenwerken.

Wat bieden we jou?
Een veelzijdige functie in een enthousiast team dat zich begeeft op vrijwel onontgonnen terrein in het Nederlandse juridische landschap.  Je werkt vier dagen per week en ontvangt een maximum salaris van €2.100 bruto per maand.

De projectassistent gaat bij voorkeur per juni 2016 aan de slag met een proeftijd van een maand. Daarop volgt mogelijk een contract van drie maanden. Bij tevredenheid van beide kanten is er de mogelijkheid om het contract te verlengen voor de gehele projectperiode.

Diversiteit
Het NJCM is nadrukkelijk op zoek naar toekomstige collega's met een diverse (culturele) achtergrond.

Solliciteren
Stuur je sollicitatie met motivatiebrief en CV vóór 2 mei 2016 en o.v.v. ‘Sollicitatie projectassistent PILP’ naar projectcoördinator advocaat Jelle Klaas via contact@pilpnjcm.nl.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator