De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 april 2016

Vrije dienstverrichting EU: rechtbank vernietigt WAV boetes

De rechtbank heeft deze week verschillende boetes vernietigd. Het gaat om boetes opgelegd op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV), die bepaalt of een buitenlandse werknemer in Nederland mag werken.
Er waren meerdere bedrijven betrokken bij de zaken. Een Duits bedrijf leende een Chinese IT-medewerker uit voor een klus bij een Nederlands bedrijf. Hiervoor had het een Nederlands detacheringsbureau ingeschakeld. Voor de klus was geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd.
De Inspectie SZW oordeelde dat de Chinese werknemer was toegetreden tot de Nederlandse arbeidsmarkt voor niet-tijdelijke werkzaamheden , en dat er dus wel een vergunning nodig was. Alle betrokken partijen werden beboet.
De bedrijven stapten naar de rechter en werden bijgestaan door Erik Scheers.
“De rechtbank heeft geoordeeld dat deze werkzaamheden vallen onder de Europese vrijheid van dienstverrichting, verwijzend naar het Essent-arrest,” zegt Erik Scheers.
Het Essent arrest is een uitspraak van het Europese Hof, waarin is aangegeven dat een onderneming in de EU met legale werknemers uit een niet-EU-land diensten mag verrichten in een andere lidstaat.
De Nederlandse wet die stelt dat een vergunning nodig is voor het verrichten van werkzaamheden door vreemdelingen mag deze vrijheid niet in de weg staan.
“Ook als er binnen de EU sprake is van het ter beschikking stellen van arbeidskrachten, oftewel het uitzenden of detacheren van personen, mag er geen vergunning worden ge-eist en kan er dus ook geen boete worden opgelegd,” zei Erik Scheers.
Met de uitspraak is deze stelling bevestigd. De boetes moeten worden terugbetaald aan de betrokken bedrijven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Scheers (scheers@everaert.nl) of Bram van Melle (vanmelle@everaert.nl).

contact

Everaert Advocaten
IJdok 23
1013 MM  Amsterdam
routebeschrijving >>
T +31 (0)20 752 32 00
F +31 (0)20 752 32 01
E info@everaert.nl


 Hier gevonden: http://www.everaert.nl/nl/nieuws/52-wav-nl/539-vrije-dienstverrichting-eu-rechtbank-vernietigt-wav-boetesInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator