De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 april 2016

Wat vindt u van het standpunt van de meerderheid van de Tweede Kamer om zedendelinquenten hun asielstatus te ontnemen /uit te sluiten van asiel?

Asielzoekers die een zedendelict plegen, moeten zo snel mogelijk het land uitgezet. Dat vindt een Kamermeerderheid.

Momenteel raken vreemdelingen pas hun status kwijt als ze veroordeeld zijn tot een onvoorwaardelijke celstraf vanaf zes of tien maanden (afhankelijk van de verblijfsstatus).

Staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) wil gaan regelen dat onder meer zedendelinquenten ook hun asielrecht verliezen als ze slechts een voorwaardelijke celstraf krijgen. De Kamer wil dus nog verder: bij elk zedendelict, ook als er alleen een taakstraf is uitgedeeld zoals in Almere, moet de asielzoeker weggestuurd worden.

In elk geval VVD, PvdA, CDA en PVV bepleiten deze wijziging. De sociaaldemocraten willen dat die geldt voor alle ’zedenmisdrijven en andere high impact crimes’. Andere partijen gaan nog verder. Zo wil de PVV dat asielzoekers na een misdrijf altijd worden uitgezet.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25606859/__Aanrander_land_uit__.html

Nederland kan weliswaar een criminele asielzoekers een verblijfsvergunning afpakken of weigeren, internationale verdragen verbieden het Nederland om asielzoekers terug te sturen als ze in hun land van herkomst gevaar lopen.

Eritrea is een van de landen waar asielzoekers bijvoorbeeld niet zomaar kunnen terugkeren. Ook zijn er landen die asielzoekers niet willen terugnemen. ‘Er zijn geen uitzonderingen mogelijk, dus ook niet als een vreemdeling een ernstig misdrijf heeft gepleegd’, aldus Dijkhoff. Als voorbeeld noemt de staatssecretaris asielzoekers die verdacht worden van oorlogsmisdaden. Zij leven vaak al tientallen jaren in Nederland, omdat terugsturen niet toegestaan is.

http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/04/aanrandende-asielzoeker-uitzetten-gaat-niet-zomaar-295149/
 (als  de links niet werken omdat ik dit uit mijn Linkedinaccount kopieer gewoon ze even knippen en plakken)

De reactie van advocate Tess ( van onder naar boven lezen):

Tess via Twitter: Tess ‏@Imhotepje 5m5 minutes ago

@wytzia @telegraaf igv Eritreers overigens wel individuele vrees en 3EVRm dus gaat het hem niet worden
View conversation
1 retweet 1 like
Tess ‏@Imhotepje 7m7 minutes ago

@wytzia @telegraaf das anders igv van 15c omdat er geen sprake is van individuele vrees
View conversation
1 retweet 1 like
Tess ‏@Imhotepje 8m8 minutes ago

@wytzia @telegraaf dan zul je nog altijd (in geval van vluchtelingen) aan de richtlijn moeten toetsen ... dat gaat hem niet worden.
View conversation
1 retweet 1 like
Tess ‏@Imhotepje 25m25 minutes ago

@wytzia @telegraaf dat gebeurt al tenzij 3 evrm dat verbied #1F is niet alleen voor oorlogsmisdaden ed
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator