De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 april 2016

MORGEN: Actuele Cursussen Vreemdelingenrecht voor strafrechtadvocaten 12/04

Strafrechtadvocaten staan regelmatig cliënten bij die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten, ofwel vreemdeling zijn. Het aanvaarden van een transactie, voorwaardelijk sepot, of een veroordeling kan, ongeacht de strafmaat, grote gevolgen hebben voor hun verblijfsrecht. Zo kan een veroordeling tot een kleine werkstraf bij sommige cliënten met een verblijfsvergunning leiden tot een voornemen tot intrekking van de IND, en een inreisverbod of ongewenstverklaring. De cliënt wordt daar pas na de veroordeling mee geconfronteerd. De IND neemt onverkort die strafrechtelijke feiten over, en maakt daarin geen nieuwe afweging.
Hoewel de gevolgen groot kunnen zijn, is de kennis van het migratierecht bij strafrechters en het OM meestal zeer beperkt. In de praktijk besteden zij alleen aandacht aan deze bijzondere belangen van de verdachte als de raadsman dat naar voren brengt. Doet de raadsman dat, dan blijkt de strafrechter heel vaak gevoelig voor verblijfsrechtelijke argumenten. Kortom: meer kennis van het vreemdelingenrecht kan u waardevolle munitie opleveren voor uw pleidooi en leiden tot maatwerk in de straftoemeting.
Deze cursus bestaat uit twee onderdelen. Mr. Julien Luscuere verzorgt het gedeelte over intrekking van een verblijfsvergunning op grond van een strafrechtelijke veroordeling. Daarbij komt de ‘glijdende schaal’ onder meer uitgebreid aan de orde, en vooral het voorkomen van ‘collateral damage’ in het verblijfsrecht. Mr. Merijn de Jong verzorgt het gedeelte over verblijfsrechtelijke aspecten die bij vreemdelingenbewaring kunnen spelen, maar overigens ook relevant kunnen zijn voor strafadvocaten die geen bewaringszaken doen. De regelgeving wordt helder en concreet toegelicht, maar de opzet van de cursus is praktisch en interactief. U krijgt tips over waarop u kunt letten bij verborgen verblijfsrechtelijke belangen en procedurele tactieken. Beide advocaten zijn niet alleen meer dan 15 jaar ervaren in het migratierecht, maar hebben ook enkele jaren in het strafrecht gewerkt. Ook treden zij regelmatig op als docent.
Prijs:€ 200,00 ex btw
Onderwijs uren 4

 http://www.ketelbinkieopleidingen.nl/cursusaanbod/cursus/bekijken/vreemdelingenrecht-voor-strafrechtadvocaten/Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator