De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 april 2016

CDA: Gezond patriottisme sluit migrant niet uit

Vorige week pleitten Sybrand Buma en Pieter Heerma in het blad Christen Democratische Verkenningen voor een gedeeld waardenbesef en gezonde vaderlandsliefde als antwoord op de culturele verwarring van deze tijd. Hans Goslinga doet dit pleidooi in zijn column in Trouw van zaterdag onrecht aan door zijn eigen interpretaties van het artikel te bekritiseren in plaats van de kern van het betoog.

Buma en Heerma keren zich in hun artikel tegen het dominante cultuurrelativisme in onze samenleving. Waarden en tradities bieden houvast in een wereld die razendsnel verandert en globaliseert. Ze bieden een antwoord op de verwarring en onzekerheid, ook door de toestroom van vluchtelingen. Het besef van deze gemeenschappelijke identiteit is niet bedoeld om mensen uit te sluiten, maar om de uniciteit van onze waarden en normen te beschermen. 'Het is de plicht aan onze voorouders om de rechtsstaat, democratie, vrijheid en menselijke waardigheid te koesteren en uit te dragen', stelt de Belgische schrijver Jonathan Holslag in hetzelfde CDV-nummer. Alleen een samenleving die trots is op de eigen waarden en tradities, kan van nieuwkomers verwachten dat zij deze ook willen delen.

Lees hier verder in Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/4285215/2016/04/19/Gezond-patriottisme-sluit-migrant-niet-uit.dhtml


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Korting op kook- & tafelartikelen

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator