De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 april 2016

Marc Dullaert heeft een opvolger: hoogleraar Margrite Kalverboer.

 Haar optredens in de media gingen tot nu toe vooral over de rechten van minderjarige vreemdelingen. Ze kwam op voor gewortelde kinderen zonder verblijfsvergunning, zoals de Limburgse Mauro. Kalverboer vindt verblijfsrecht op zijn plaats als dat in het ontwikkelingsbelang van het kind is.

Maar Kalverboer oriĆ«nteerde zich breder dan dat, vertelt ze aan de telefoon. „Alleen het vreemdelingenrecht komt sneller in het nieuws”, zegt ze. Kalverboer promoveerde op onderzoek naar de Raad voor de Kinderbescherming, over ernstige opvoedingsproblematiek. Ze werkte ook als gedragswetenschapper in een jeugdgevangenis. „Ik streef naar gelijke behandeling van alle kinderen in Nederland. Ik maak geen onderscheid tussen rechtsgebieden, maar kijk naar kwetsbare kinderen in kwetsbare situaties.”

Carla van Os eindigde als nummer twee op de aanbevelingslijst van de Tweede Kamer, zij lobbyde jarenlang voor Defence for Children. Nu doet ze in Groningen promotieonderzoek, aan het instituut dat Kalverboer oprichtte: het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht. De twee wisten van elkaar dat ze gesolliciteerd hadden. Van Os zegt „heel blij te zijn voor alle kinderen in Nederland” dat Kalverboer Kinderombudsman wordt.


http://www.nrc.nl/next/2016/04/01/ik-kijk-naar-wat-kinderen-nodig-hebben-1607100

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator