De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 april 2016

Nieuws: GroenLinks stelt Baarnse broertjes aan de orde in Tweede Kamer. Kinderpardon afgewezen.

Daniel (10) en David (11) zijn in Amsterdam geboren, maar wonen nu in Baarn. Hun moeder komt uit Rusland en de vader uit Georgië. Omdat de ouders als economische vluchtelingen naar Nederland kwamen, hebben ze nu geen recht op een verblijfsvergunning.

"Het is ongelooflijk dat dit besluit ruim 10 jaar na aankomst in Nederland wordt genomen", stelt burgemeester Röell van Baarn. "Intussen zijn de jongens hier al helemaal geïntegreerd. Ze kunnen geen woord Russisch en zitten hier op school en op sportclubs."

Op 28 april wordt er in Den Haag over het kinderpardon gedebatteerd. Dan zal Linda Voortman proberen ook andere partijen te overtuigen om de regels aan te passen.


Lees het artikel op RTV Utrecht: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1463302/groenlinks-stelt-baarnse-broertjes-aan-de-orde-in-tweede-kamer.html

Ze krijgen misschien pas na 10 jaar verblijf hier te horen dat ze niet onder het Kinderpardon vallen maar pappa en mamma doen daar alleen maar een beroep op omdat die hier zelf illegaal zijn gebleven. Geen ene beslissing op een asielaanvraag duurt 10 jaar. Wat ik schrijnend vind is dat ouders hun kinderen niet voorbereiden op een eventuele terugkeer. Mijn Turkse en Marokkaanse buurtkinderen leren thuis ook gewoon de taal van hun ouders.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Korting op kook- & tafelartikelen

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator