De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 april 2016

NIEUWS: 'Start al in Amsterdamse noodopvang met asielprocedure'
Asielzoekers bij de noodopvang in de Havenstraat zijn in hongerstaking gegaan vanwege de asielprocedure
Asielzoekers bij de noodopvang in de Havenstraat zijn in hongerstaking gegaan vanwege de asielprocedure © Jean-Pierre Jans


GroenLinks en SP willen dat de IND al in de Amsterdamse noodopvang aan de slag gaat met de asielprocedure van de vluchtelingen. De partijen dienen hiervoor woensdag een voorstel in tijdens de raadsvergadering.

De asielaanvraag wordt op dit moment pas behandeld als een vluchteling uit de noodopvang doorstroomt naar een asielzoekerscentrum. Voor die procedure heeft de IND sinds kort vijftien maanden. Voorheen stond hiervoor zo'n zes maanden, maar de enorme stroom vluchtelingen veroorzaakt vertraging.

Hongerstaking

Asielzoekers in de noodopvang in de Havenstraat zijn al bijna een week in hongerstaking en slapen buiten. De mannen zouden maar een paar dagen in de Havenstraat blijven voordat de asielprocedure zou kunnen beginnen. Zo langzamerhand zit een deel van de honderd bewoners al meer dan een halfjaar vast in de voormalige gevangenis in Zuid.
De vertraging leidt tot moedeloosheid en depressiviteit in de vier locaties voor noodopvang in de stad, meldde burgemeester Eberhard van der Laan eerder deze maand. Met als gevolg opstootjes, verveling en overmatig alcoholgebruik

Lees meer in Het Parool: http://www.parool.nl/amsterdam/-start-al-in-amsterdamse-noodopvang-met-asielprocedure~a4285294/


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Korting op kook- & tafelartikelen

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator