De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 augustus 2014

Wat als het inburgeren toch maar niet wil lukken en een boete dreigt?


Wilt u naturaliseren of een verblijfsvergunning?
Dit vraagt u aan bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Hebt u voor uw aanvraag een advies nodig over uw geleverde inspanningen? Vraag dit advies dan aan bij DUO. Om een positief advies te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.
Hebt u een inburgeringscursus gedaan?
Dan moet u:
 • minimaal 600 uur een inburgeringscursus hebben gedaan. Uw cursusinstelling moet een Blik Op Werk (BOW) keurmerk hebben. Op www.ikwilinburgeren.nl staan alle cursusinstellingen die een keurmerk hebben.
 • minimaal 4 keer geprobeerd hebben om de examens/examenonderdelen (op A2-niveau), waarvoor u niet bent geslaagd, te behalen. Een voorbeeld: u hebt het examen Kennis Nederlandse Samenleving nog niet behaald. U hebt 2x een examen Kennis Nederlandse Samenleving gedaan. Dat is niet genoeg. U moet het nog 2x proberen.
Hebt u een alfabetiseringscursus gedaan?
Dan moet u:
 • minimaal 600 uur een alfabetiseringscursus hebben gedaan.  Uw cursusinstelling moet een Blik Op Werk (BOW) keurmerk hebben. Op www.ikwilinburgeren.nl staan alle cursusinstellingen die een keurmerk hebben.
 • bewijzen dat u niet goed genoeg Nederlands kunt leren lezen en schrijven op A2-niveau om in te burgeren. Dit moet u bewijzen met een toets. Deze toets doet u bij DUO.
Hoe vraagt u een advies aantoonbaar geleverde inspanningen aan?
 • Download hieronder het formulier Aanvraag advies aantoonbaar geleverde inspanningen en print het uit.
 • Ga naar uw cursusinstelling. En laat de Verklaring deelname cursus door iemand van de cursusinstelling invullen.
 • Stuur het ingevulde formulier en de Verklaring deelname cursus naar:
  Dienst Uitvoering Onderwijs
  Servicecentrum Inburgering
  Postbus 764
  9700 AT Groningen
Let op! Hebt u de alfabetiseringscursus gedaan? Dan kijkt DUO eerst of uw verklaring goed is. Is uw verklaring goed? Dan pas nodigt DUO u uit voor de toets. Voor de toets moet u eerst betalen. De toets kost € 150,-.
Toets
De toets gaat over Nederlands lezen en schrijven. U hoeft zich niet voor te bereiden. U krijgt verschillende opdrachten. De toets duurt maximaal 2 uur. Op de toets is er steeds iemand van DUO bij die vertelt wat u moet doen.

Wilt u een ontheffing van de inburgeringsplicht?

Vanaf 1 juli 2015 kunt u een ontheffing aantoonbaar geleverde inspanningen aanvragen. Deze kunt u aanvragen als het u niet lukt om in te burgeren. En u wel uw best hebt gedaan. U hoeft dan geen inburgeringsexamen meer te doen. U kunt deze ontheffing aanvragen als uw inburgeringstermijn binnen 6 maanden stopt. Vraagt u de ontheffing eerder aan? Dan krijgt u GEEN ontheffing.
Lees meer over naturalisatie op de website van de IND. U kunt ook de informatielijn van de IND bellen. Het telefoonnummer is 088 - 0430 430.

Hier gevonden: http://www.inburgeren.nl/nw/inburgeraar/inburgeren/advies-naturalisatie.aspIn verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator