De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 augustus 2014

Asielaanvraag om zo bij partner in Nederland te mogen blijven niet-ontvankelijk vanwege voorafgaand verblijf in NLD van lander dan 6 maanden (uitspraak)

Sinds 1 januari 2014 worden er bij een asielaanvraag gelijk ook alle reguliere aspecten getoetst waar de aanvrager zich op beroept. In deze zaak heeft mevrouw blijkbaar aangegeven dat ze in Nederland bij haar man wil verblijven.

ECLI:NL:RBDHA:2014:9581

Instantie Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak 01-08-2014
Datum publicatie 05-08-2014
Zaaknummer 14/16867
Rechtsgebieden Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken Voorlopige voorziening+bodemzaak
InhoudsindicatieAsielaanvraag afgewezen. Artikel 3.6a, lid 3, jo lid 1, aanhef en onder a, Vb 2000.
Verblijf langer dan 6 maanden in NL voorafgaand aan asielaanvraag.
Vwr niet ambtshalve bevoegd om vv regulier te beoordelen. Beroep no.
Vindplaatsen Rechtspraak.nl
 
 
 

Overwegingen

1.De voorzieningenrechter doet na afloop van het onderzoek ter zitting onmiddellijk mondeling uitspraak. Aangezien nader onderzoek naar het oordeel van de voorzieningenrechter redelijkerwijs niet kan bijdragen aan de beoordeling van de zaak, zal onmiddellijk op het beroep worden beslist. Daartoe wordt als volgt overwogen.
2.Niet in geschil is dat eiseres geen asielmotieven heeft en feitelijk verblijf wenst bij haar partner en kinderen in Nederland. Eiseres verblijft sinds februari 2010 in Nederland. Zij was dus voorafgaande aan haar asielaanvraag langer dan zes maanden in Nederland. Op grond van artikel 3.6a, derde lid, gelezen in samenhang met het eerste lid, aanhef en onder a, van het Vreemdelingenbesluit 2000, is verweerder daarom niet bevoegd om in het kader van de asielaanvraag van eiseres ambtshalve te beoordelen of zij in aanmerking komt voor een reguliere verblijfsvergunning op grond van het gezinsleven. Eiseres kan door het instellen van beroep tegen de afwijzing van haar asielaanvraag niet bereiken wat zij wenst, namelijk een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd onder de beperking verblijf bij man en kinderen.
3.Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard.
4.Gegeven de beslissing in de hoofdzaak is er geen aanleiding tot het treffen van een voorlopige voorziening.
5.De voorzieningenrechter ziet geen aanleiding voor een proceskostenveroordeling.

Beslissing

De voorzieningenrechter:
- verklaart het beroep niet-ontvankelijk;
- wijst het verzoek om een voorlopige voorziening af.

Hier staat de uitspraak:  http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2014:9581
 In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator