De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 augustus 2014

Teeven gaat met Van der Laan praten maar noemt opvang in Vluchthaven mislukt project

 Teeven naar A'dam om illegalen

Uitgeprocedeerde asielzoekers in de zogenoemde Vluchtgarage in Amsterdam
Uitgeprocedeerde asielzoekers in de zogenoemde Vluchtgarage in Amsterdam ANP
Staatssecretaris Teeven gaat maandag bij burgemeester Van der Laan van Amsterdam op de koffie. Hij wil met hem praten over uitgeprocedeerde asielzoekers aan wie Van der Laan opvang wil bieden.
"Het Rijk wil geen gemeentelijke noodopvang", zei Teeven voor aanvang van de wekelijkse ministerraad. "Als mensen uitgeprocedeerd zijn en niet in Nederland mogen blijven, hebben ze vertrekplicht. Het is het failliet van het asielsysteem als we mensen die geen vergunning krijgen, toch allemaal laten blijven."

Mislukt project

Teeven voegde daaraan toe dat hij de problematiek van de burgemeesters begrijpt, die met groepen uitgeprocedeerde asielzoekers zitten die weigeren te vertrekken. Maar hij vindt dat burgemeesters ook moeten begrijpen "dat je niet iedere uitgeprocedeerde asielzoeker in Nederland kunt laten blijven. Daar gaan we met elkaar over spreken."
De staatssecretaris noemt de noodopvang die tot nu is geboden "een mislukt project". "Mensen hebben de rust die ze daardoor kregen niet gebruikt om aan hun vertrek te werken. Ze hebben die gebruikt om aan een verder verblijf in Nederland te werken en dat was niet de bedoeling."

Vindplaats op de site van de NOS: http://nos.nl/artikel/692261-teeven-naar-adam-om-illegalen.html


Waarom niet daadwerkelijk aan terugkeer gewerkt en mocht dat echt niet dan blijken te kunnen een verblijfsvergunning vanwege buiten schuld Nederland niet kunnen verlaten aangevraagd als er echt geen zicht op ander legaal verblijf mogelijk blijkt? Ik heb begrepen dat opvang in Ter Apel recent ook nog is geboden maar mij werd verteld door iemand van de Vlucht(.....) dat sommigen daar niet heen wilden omdat er 1 keer per dag gestempeld moet worden en dan ben je niet vrij. Laat ik nou opeens aan de prikklok denken die menig legale bewoner moet klokken of gewoon die 40 uur en overwerk per week die de meesten van ons moeten maken. Verder begreep ik van de vrijwilliger dat er dusdanige groepsdruk is dat mensen die wel zouden willen onder druk worden gezet om niet te gaan. Mensen ga nou gewoon naar Ter Apel waar je warm en onder dak wordt opgevangen en zorg dat je bewijs krijgt dat je niet terug genomen wordt door het land van herkomst. Laat dan DT&V meekijken. En als het dan echt onmogelijk blijkt voor jullie en voor hen dan is daar die buiten-schuld vergunning die u dan zeker moet aanvragen! Sommige mensen willen een politiek punt maken maar dat kan zomaar tegen uw belang in zijn dus laat u niet gebruiken door mensen die weten dat ze wel terugkunnen maar in de groep schuilen of mensen die Teeven willen zien afgaan.

 


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator