Pink Solutions project:LGBT en asiel aanvragen


Ik las vanmorgen in een al wat oudere IND Context https://ind.nl/organisatie/ketenpartners/ind-context/Paginas/default.aspx (waarin ik ons mede groepslid Bart Oomen tegenkwam met foto) een artikel over het project Pink Solutions van het COC in samenwerking met COA, IND en Vluchtelingenwerk. Het project is gericht op LHBT/LGBT mensen die hier asiel aanvragen. Dit blad staat niet online maar ik vond het verslag van het project hier http://www.eenvandaag.nl/uploads/doc/PinkSolutionsCOC.PDF

Voor de tolken onder ons: er staat een stuk in over de negatieve die met name tolken uit het land van herkomst bij dit soort gehoren kunnen hebben.

En voor de IND hoorambtenaren: hoeveel het uitmaakt wat je dan precies zegt. Dat bijvoorbeeld een opmerking die overkomt alsof je veel weet over homo zijn maakt dat iemand sneller zich zal blootgeven dan wanneer iemand bijvoorbeeld een lijst gebruikt (maar het is wat genuanceerder dus lees het rapport!)

Interessant leesvoer!

Staat ook heel hoofdstuk over advocatuur in maar zover ben ik nog niet met lezen.

Ik heb het volgende begrepen van iemand anders:

Dat is  een ouder stuk. Hier is het persbericht van de COC: http://www.coc.nl/algemeen/lhbt-asielzoekers-vaak-slecht-behandeld Het persbericht roept een ander beeld op van de IND medewerkers dan het rapport zelf. Lees dus vooral het rapport. Recent is er een bijeenkomst geweest met COC en UNHCRen medewerkers van de IND.




In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)