De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 december 2013

Pink Solutions project:LGBT en asiel aanvragen


Ik las vanmorgen in een al wat oudere IND Context https://ind.nl/organisatie/ketenpartners/ind-context/Paginas/default.aspx (waarin ik ons mede groepslid Bart Oomen tegenkwam met foto) een artikel over het project Pink Solutions van het COC in samenwerking met COA, IND en Vluchtelingenwerk. Het project is gericht op LHBT/LGBT mensen die hier asiel aanvragen. Dit blad staat niet online maar ik vond het verslag van het project hier http://www.eenvandaag.nl/uploads/doc/PinkSolutionsCOC.PDF

Voor de tolken onder ons: er staat een stuk in over de negatieve die met name tolken uit het land van herkomst bij dit soort gehoren kunnen hebben.

En voor de IND hoorambtenaren: hoeveel het uitmaakt wat je dan precies zegt. Dat bijvoorbeeld een opmerking die overkomt alsof je veel weet over homo zijn maakt dat iemand sneller zich zal blootgeven dan wanneer iemand bijvoorbeeld een lijst gebruikt (maar het is wat genuanceerder dus lees het rapport!)

Interessant leesvoer!

Staat ook heel hoofdstuk over advocatuur in maar zover ben ik nog niet met lezen.

Ik heb het volgende begrepen van iemand anders:

Dat is  een ouder stuk. Hier is het persbericht van de COC: http://www.coc.nl/algemeen/lhbt-asielzoekers-vaak-slecht-behandeld Het persbericht roept een ander beeld op van de IND medewerkers dan het rapport zelf. Lees dus vooral het rapport. Recent is er een bijeenkomst geweest met COC en UNHCRen medewerkers van de IND.
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator