De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

28 december 2013

Opgroeien in ballingschap, lezing Hasselt 13 januari 2014 over kinderen van Belgische vluchtelingen die in Holland of Engeland opgroeiden tijdens de Eerste Wereldoorlog

Bijna 100 jaar geleden vluchten Belgen naar Nederland voor het oorlogsgeweld. Aangezien Hasselt niet zo ver van de grens ligt misschien een interessant dagje uit als je het bijvoorbeeld met Ieper en het Flanders Field museum combineert. Het moment om te beseffen dat vluchtelingen niet alleen uit verre laanden komen maar soms van heel dichtbij. 

Saturday, 28 December 2013

Opgroeien in ballingschap, lezing Hasselt 13 januari 2014


Opgroeien in ballingschap: Kinderen van Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WO I: taal, literatuur en onderwijs


Maandag 13 januari 2014 om 14u
Vrijzinnig Ontmoetingscentrum
A. Rodenbachstraat 18
3500 Hasselt


Na de Duitse inval sloegen vele Belgen op de vlucht. Duizenden (250.000) trokken naar Engeland. De vluchtelingen in Groot-Brittannië stichtten werkelijk hele Belgische koloniën. Typerend zijn de katholieke gemeenschappen in een overwegend protestants land. Vele duizenden Belgische kinderen zullen hun eerste of plechtige communie doen in Groot-Brittannië, het Belgisch leven liep er gewoon verder. De gevluchte Belgen die niet naar het front moesten, zetten zich aan het werk in hun gastland.

Christophe Declercq, @belgianrefugees, is lecturer aan University College London, doctoraal onderzoeker aan het Imperial College London en lid van de vakgroep Engels aan de Universiteit Antwerpen.

meer info: http://grijzegeuzenhasselt.wordpress.com/2013/12/09/opgroeien-in-ballingschap/#more-438
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator