De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 december 2013

Hoop gloort voor mensen die net buiten het Kinderpardon vielen: schaaktweeling mag toch blijven.

In de Telegraaf van vandaag staat een artikel dat staatssecretaris Teeven gebruik heeft gemaakt van zijn inherente afwijkingsbevoegdheid waardoor een twaalfjarige tweeling toch in Nederland mag blijven.

De broertjes uit Azerbeidzjan van 12 zijn bekend vanwege het feit dat zij zoveel schaakwedstrijden winnen. Zij vielen net buiten het Kinderpardon omdat zij niet aan de voorwaarden voldeden dat zij continu onder toezicht hadden gestaan van de landelijke overheid.

Dit is natuurlijk een incidentele zaak waar mensen geen rechten aan kunnen ontlenen, maar het is wel een teken dat staatssecretarisTeeven, zoals hij al eerder had aangegeven, toch blijkbaar bereid is om ruimer met het Kinderpardon om te gaan. Echter, het kan natuurlijk zo zijn dat er in deze zaak bepaalde klemmende redenen van humanitaire aard aanwezig zijn die de doorslag hebben gevormd waardoor toch in het voordeel van de broertjes is beslist.

Lees hier het orginele artikel in de Telegraaf:Schaaktweeling mag blijven

AMSTERDAM - De Azerbeidzjaanse tweeling Raoul en Riad Gamidov (12) mag in Nederland blijven. Dat heeft de NOS van de advocaat van de familie gehoord. Staatssecretaris Teeven heeft voor de jongens een uitzondering gemaakt, heeft deze laten weten

 Lees verder:
 http://www.telegraaf.nl/binnenland/22128051/__Opluchting_schaaktweeling__.html


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator