De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 december 2013

Banen voor migranten zijn er heus wel te vinden

Ja het is wel moeilijk als je net in Nederland bent en de weg hier nog niet zo weet te vinden. Ook onze Nederlandse taal is een stevige hobbel om te nemen. Maar er zijn zat banen waarbij Engels de voertaal is.

Nog beter is het wanneer die vacature iets vraagt wat met je eigen roots te maken hebt. Bijvoorbeeld omdat er ervaring in vluchtelingenkampen wordt gevraagd of een taal die jij wel spreekt maar de meesten hier niet of iets dat met de cultuur van jezelf te maken heeft.

En ja ook de mensen met een topbaan zijn vaak in Nederland eerst begonnen met iets heel simpels. Dus voel je vooral niet te geleerd of te chique. Ieder land heeft zijn eigen werkcultuur en zoals wij die als student leerden tijdens onze studie moet jij nu mischien ook wel omdat je het allemaal wat anders gewend bent. Niets aan de hand. Zolang het maar werk is waar je Nederlanders ontmoet. Ga post rondbrengen, de lunch op een bedrijf klaarmaken etc. En solliciteer je dan op die baan op je oude niveau dan gaat dat vast beter. Omdat jij een hand geeft en u zegt en er representatief uitziet en een zakelijk gesprek kunt voeren en omdat die werkgever iemand tegenover zich ziet die blijkbaar zich niet te veel voelt en van aanpakken weet.

En ga vooral niet denken dat de Sociale Dienst of het UWV voor jou een baan moet gaan zoeken: dat moet je zelf doen. En als ze bij de Sociale Dienst slim zijn zetten ze ook wat druk op je want van op de bank thuis tv gaan zitten kijken wordt je arbeidsperspectief echt niet beter.

Mocht ik eens een baan tegenkomen waarvan ik denk dat die wellicht wel wat voor jou als migrant kan zijn (of voor die clienten van u) dan zet ik die hier: http://englishspeakingvacanciesinholland.blogspot.nl/.

Bent u nu een werkgever en denkt u "Maar mijn vacatures zouden daar heel wel passen" mail me dan even dan kan ik vast regelen dat u ze zelf er kunt plaatsen.In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator