De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 december 2013

Rechter geeft Orde van Advocaten ervan langs om slecht onderzoek in zaak van geschorste vreemdelingenrecht advocate Van den Toorn

De Orde van Advocaten Breda-Middelburg heeft een fikse veeg uit de pan gekregen van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De rechter oordeelt dat de Orde in 2010 zeer onzorgvuldig te werk is gegaan inzake een onderzoek naar advocate Marja van den Toorn uit Made. Op basis van het 'onrechtmatige' onderzoek werd zij meerdere maanden geschorst. Van den Toorn bereidt nu een schadeclaim tegen de Orde voor.

Van den Toorn spande de zaak tegen de Orde dit najaar aan. In de uitspraak die de rechtbank medio november 2013 deed, verwijt de rechter de Orde – in het toenmalige arrondissement Breda - ‘onzorgvuldig’ en ‘onrechtmatig’ te hebben gehandeld. Toenmalig deken Van Mierlo pleegde geen hoor en wederhoor bij de advocate in zijn onderzoek, dat hij instelde nadat hij in de eerste maanden van 2010 vijf klachten tegen Van den Toorn had ontvangen. De rechtbank bevestigt de ondeugdelijkheid van zijn rapport.

Een interessante uitspraak in het licht van de discussie rond de aankomende invoering van het staatstoezicht op de advocatuur die dit najaar het kookpunt bereikte en van het al jaren spelende vraagstuk rond vreemdelingenadvocaten die misbruik maken van de zwakke positie van hun cliënten.

Lees hier de rest van het artikel: http://www.advocatie.nl/rechter-geeft-orde-van-advocaten-ervan-langs-om-slecht-onderzoek
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator