VACATURE: Senior secretaris Rechtbank Utrecht

Vacaturenummer: RBUTR-201001491 - Sluitingsdatum: 29/05/2010

Functie-omschrijving
Je bereidt gemiddeld zware en/of complexe zaken voor en overlegt daarover met de rechter. Je fungeert ter zitting als griffier en neemt deel aan de beraadslaging in de raadkamer. Je verzamelt relevante jurisprudentie, toepasselijk beleid en vakliteratuur. Je maakt processen-verbaal en schrijft conceptuitspraken/beschikkingen. Het opleiden van secretarissen kan tot je takenpakket behoren. Verder neem je (actief) deel aan kennisgroepen, scholings- en jurisprudentiebijeenkomsten.

Functie-eisen
Je hebt een voltooide universitaire studie Nederlands Recht. Je beschikt over enkele jaren relevante juridische werkervaring. Tevens beschik je over aantoonbare kennis van de rechtsgebieden enerzijds algemeen bestuursrecht, werknemersverzekeringen, bouwrecht en belastingrecht of anderzijds het vreemdelingenrecht en bijstandrecht. Je hebt ruime ervaring in het schrijven van beslissingen en werkt graag met anderen samen. Je hecht belang aan kwaliteit en houdt je aan afgesproken doorlooptijden. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over de competenties zorgvuldigheid, time management, oordeelsvorming, probleemanalyse en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Verder vind je het interessant om na enkele jaren ook ervaring op te doen in een ander rechtsgebied.

Werk-/denkniveau
Master/doctoraal


Arbeidsvoorwaarden
Minimum salaris: € 2396 bruto per maand
Maximum salaris: € 3852 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:


Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. Het Rijk hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij het Rijk heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie
Rechtbank Utrecht
Bij de rechtbank Utrecht zijn ongeveer 500 mensen werkzaam in de sectoren civiel recht, bestuursrecht, strafrecht en kanton en het bureau bedrijfsvoering. Het bestuur wordt gevormd door de president, de directeur bedrijfsvoering en de vier sectorvoorzitters. De rechtbank Utrecht richt zich op de toekomst. Binnen de teamstructuur van de organisatie krijgen de medewerkers alle ruimte om hun talenten te ontwikkelen. In de teams werken rechters samen met collega’s uit de juridische en administratieve ondersteuning, waardoor kennis en ervaring zo goed mogelijk worden benut. De rechtbank Utrecht is een aantrekkelijke werkgever met aandacht voor ontwikkeling en groei. De rechtbank Utrecht biedt inhoudelijk interessant werk dat er maatschappelijk toe doet. Je werkt in een omgeving die zich kenmerkt door collegialiteit en een informele werksfeer. Door het volgen van opleidingen houd je je vakkennis op peil. In het kader van ons mobiliteitsbeleid stimuleren wij het opdoen van ervaring in andere sectoren/rechtsgebieden.


Standplaats
Utrecht

Meer informatie
Meer informatie over de vacature: Naam: Recruitment Utrecht
E-mailadres: recruitment.utrecht@rechtspraak.nl

Bijzonderheden
Wat kan je verwachten na je reactie?
Als je brief geselecteerd wordt ontvang je uiterlijk 9 juni 2010 een uitnodiging voor het eerste “ongeveer
45 minuten” gesprek met de selectieadviescommissie. De gesprekken met deze commissie staan gepland in de periode van 14 tot en met 16 juni 2010. Als je geselecteerd wordt door deze commissie testen
we je schrijfvaardigheid aan de hand van een proefvonnis/beschikking/uitspraak. Deze schrijftest
kan afhankelijk van sector waarvoor je solliciteert enkele uren duren en staat gepland in de periode van
22 tot en met 23 juni 2010. Ook is er nog een gesprek gepland met collega’s waarmee je direct gaat samenwerken. Dit gesprek staat gepland in de periode van 24 tot en met 25 juni 2010. Wil je vast rekening houden met deze data?
Op www.rechtspraak.nl kun je meer informatie vinden over de rechtbank Utrecht.


--------------------------------------------------------------------------------


Solliciteren naar deze functie
Digitaal solliciteren
Je kunt direct digitaal solliciteren door je CV met begeleidende brief op te sturen naar recruitment.utrecht@rechtspraak.nl.


Bron: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/senior-secretaris/index.cfm?vacature_id=S8YNRWY0&adm_pin=01700&vp=0

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?