De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 mei 2010

Verveling troef in Zaanse cel

De vreemdelingen die op de gevangenisboten zijn opgesloten vervelen zich rot. Daarnaast is het de vraag of het personeel wel handig genoeg is om conflicten te sussen. Dat staat in een rapport van de Inspectie voor Sanctietoepassing. Verder laat de psychische en medische zorg te wensen over.

Gevangenen hebben recht op achttien uur activiteit per week. Op de gevangenisboten wordt daaraan voldaan, maar de activiteiten bestaan voornamelijk uit rondhangen buiten de cel. De gevangen klagen daarover en missen werk of onderwijs.

De afspraken over straffen van gevangenen zijn in orde en de uitvoering van die afspraken is bijna goed, zegt de Inspectie. Toch staat in het rapport dat het aantal keren dat iemand wegens slaan en schelden in afzondering wordt opgesloten, hoog is. De Inspectie vraagt zich af of het personeel dat met de gevangen omgaat, wel voldoende vaardig is in het oplossen van conflicten, zodat geweld achterwege blijft of in elk geval wordt beperkt.

De Inspectie ziet een te groot verloop onder het verpleegkundig personeel. Met uitzondering van de leiding van de medische dienst, worden artsen en verpleegkundigen via een uitzendbureau ingehuurd. Tot nu toe werden GGD-artsen ingezet, vanaf november 2009 zijn dat huisartsen van een uitzendorganisatie. De continuïteit van de zorg lijdt daaronder.

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article6095826.ece/Verveling-troef-in-Zaanse-cel

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator