De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 januari 2017

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?


In zijn algemeenheid is het heel moeilijk geworden om een ouder naar Nederland te laten komen. De enige mogelijkheid is dan om een beroep te doen op artikel 8 EVRM: het recht op familieleven. Dit artikel brengt echter niet mee dat je het recht hebt om het in Nederland uit te oefenen. De staat mag dan wegen het belang van de Nederlanders om niet overstroomd te worden door migranten tegen het belang van uw ouder om bij haar kind te gaan wonen. Uw familie mag daar allerlei argumenten voor aanvoeren. Waarom kan u niet daar heen? (baan,gezin, geen toelating daar, misschien vluchtelingenachtergrond, taal niet spreken, cultuur niet zo vrouw vriendelijk etc) en argumenten aangaande uw ouder (niemand meer om voor hem/haar te zorgen, niet medicijnen beschikbaar etc.). Dan mag Nederland dat allemaal tegen elkaar gaan afwegen. Die procedure is best moeizaam.

In het uiterste geval zouden uw ouder en u nog gebruik kunnen maken van de zogenaamde België route. Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Daarvoor moet u  dan wel uw ouder financieel onderhouden en samen met hem/haar in een ander EU-land gaan wonen. Na verloop van tijd kunnen jullie dan weer terug emigreren. Officieel na drie maanden maar de IND denkt na 6.
 
Heeft u vragen mail dan gerust.Voor diegene met cliënten uit verre landen of voor hen die van geschiedenis houden, is wellicht mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator