De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 januari 2017

UItspraak: Geen asiel als je aanhang uit een veilig derde land komt (zelfs met Trump :) )


ECLI:NL:RBDHA:2017:489

Instantie Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak 20-01-2017
Datum publicatie 23-01-2017
Zaaknummer Nl16.8340
Rechtsgebieden Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie
Veilig derde land; Verenigde Staten van Amerika; echtgenoot; nationaliteit; niet-ontvankelijk; artikel 33 Richtlijn 2013/32/EU; artikel 38 Richtlijn 2013/32/EU; Artikel 30a Vw 2000; 3.106a Vb; C2/6.3 Vc.
Verweerder heeft de asielaanvraag van eiser niet-ontvankelijk verklaard, omdat de echtgenote van eiser de Amerikaanse nationaliteit heeft en de VS voor hem als veilig derde land wordt aangemerkt. Voor de implementatie van de herziene Procedurerichtlijn (Richtlijn 2013/32/EU) werd het eerder verblijf in een veilig derde land betrokken bij de beoordeling van de asielaanvraag. De criteria voor het aanmerken als veilig derde land zijn met de implementatie van de Procedurerichtlijn gewijzigd. Eiser voert aan dat uit de wetsgeschiedenis bij de implementatie van de Procedurerichtlijn niet volgt dat deze beleidswijziging is voorzien en dat deze daarom niet legitiem is. Uit artikel 38, tweede lid, van de Procedurerichtlijn volgt dat de toepassing van het begrip “veilig derde land” zijn onderworpen aan voorschriften in het nationale recht. De rechtbank is van oordeel dat verweerder met zijn beleid in paragraaf C2/6.3 Vc conform de Procedurerichtlijn heeft gehandeld. Indien een vreemdeling een echtgenoot met de nationaliteit van het derde land heeft, is gegeven dat de vreemdeling een zodanige band heeft met het derde land dat het van de vreemdeling redelijkerwijs verwacht mag worden dat hij naar dat land gaat. Het is vervolgens aan de vreemdeling om aan te tonen dat deze (huwelijks)band niet (meer) bestaat. Hierin is eiser niet geslaagd. Voorts is gelet op de Procedurerichtlijn niet vereist dat op voorhand duidelijk is dat de vreemdeling zich toegang tot het veilig derde land kan verschaffen.
Wetsverwijzingen Vreemdelingenwet 2000 28, geldigheid: 2015-07-20
Vindplaatsen Rechtspraak.nl
 De hele uitspraak staat hier: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2017:489

Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator