De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 januari 2017

"Participatieverklaringstrajecten - geldverspilling en vernedering. " door Ad Appel


De participatieverklaring is een verwerpelijk en geldverslindend gedrocht.
Hoe is het mogelijk dat zoiets kan worden ingevoerd? Kosten? Enkele honderden miljoenen euro's per jaar. Opbrengsten? Voor inburgeraars nihil, voor minister Asscher veel publieke aandacht in verkiezingstijd, voor gemeente-ambtenaren brood op de plank en ook voor deze groep: hernieuwde 'macht' in de inburgeringsmarkt.

Inburgeraars-vluchtelingen worden momenteel al in veel gemeentes opgeroepen om mee te doen aan enkele korte bijeenkomsten. Als het ware een voorschot, door het rijk ook nu al gefinancierd ... In Haarlem/Heemstede bijvoorbeeld gaat het om een 'cursus' van drie dagen. De gemeente krijgt hiervoor 2370 euro van minister Asscher. De gemeente huurt deskundigen (bijvoorbeeld sociale werkers en/of vrijwilligers van Vluchtelingenwerk) en ook een tolk om aan argeloze ja-knikkende statushouders uit te leggen dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben en dat je geen vuilnis op straat mag gooien. De gemeente verplicht mensen nu al om naar deze 'cursussen' te komen op straffe van korten van de uitkering. Vanaf 1 juli 2017 kan het rijk mensen die de verklaring niet binnen 1 jaar ondertekenen een boete opleggen. En mensen die niet tekenen mogen bovendien niet meedoen aan (de rest van) het inburgeringsexamen.

Voor vluchtelingen-inburgeraars schenkt het rijk € 2370 aan gemeentes om de handtekeningen onder de verklaringen te verzamelen. Buitenlandse partners van Nederlanders die ook inburgeringsplichtig zijn, hoeven waarschijnlijk niet naar een 'cursus', maar zij moeten de verklaring wel ondertekenen. Ook zij zullen in het eerste jaar dat zij in Nederland wonen een handtekening moeten zetten onder de verklaring dat zij 'weten hoe het heurt'.

Deze maand nog zal in de Tweede Kamer de definitieve stemming plaatsvinden. Daarna zal deze deze verspilling van geld en energie en ook de opbouw van nog meer weerzin tegen het inburgeringsprogramma voor de komende jaren vastliggen.

Hoe is het mogelijk dat deze bizarre verklaring verplicht moet worden ondertekend en hoe is het mogelijk dat niemand (behalve misschien de PVV) aan de bel zal trekken over deze verspilling en vernedering.

Lees hier verder: https://www.linkedin.com/pulse/participatieverklaringstrajecten-geldverspilling-en-ad-appel?published=tWellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator