De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 augustus 2013

IND trekt seksuele geaardheid vluchtelinge Burundi in twijfel

In de Volkskrant staat het volgende artikel:

IND trekt seksuele geaardheid vluchtelinge Burundi in twijfel

Bewerkt door: redactie − 14/08/13, 12:52  − bron: ANP
© ANP. Vrouwe justitia.
De 33-jarige Josine K. werd naar eigen zeggen in haar thuisland Burundi vernederd, verkracht en vervolgd omdat ze lesbisch is. Ze vluchtte naar Nederland in de hoop op een beter leven. Maar de IND gelooft niet dat ze echt op vrouwen valt en wees haar asielaanvraag af. 

De vraag wie nu wel en wie nu niet in werkelijkheid homo /lesbo is is een vraag die vele verschillende immigratiediensten voor problemen stelt. Recent werd er in Engeland misbaar van gesproken dat aan een gesteld lesbienne werd gevraagd hoe ze "het" dan had gedaan. En een paar geleden had een ander land bedacht dat de lakmoes proef kon zijn door een heer een apparaatje aan de "Siegessäule" de hangen en dan wat leuke filmpjes van vrolijke blote heren af te spelen en te kijken of die hem wat deden. Al dit soort dingen worden als mensonterend beoordeeld. Maar aan de andere kant zijn er de mensen die er geen moment voor terugdeinzen om in hun hart te vinden dat iedere homo van een dak moet worden gegooid maar  toch met een stalen gezicht verklaren dat ze homo zijn om een verblijfsvergunning te bemachtigen en vervolgens een poosje later een vrouw willen laten overkomen. En het zal toch echt niet zo zijn dat ze dan ook bi zijn.  

In dit soort zaken van het hart is het moeilijk bewijzen dat je homo bent. In mijn uitgebreide homo vriendenkring lopen niet van die tasjesnichten rond zoals je ze in tv-series ziet. Hoe toon je aan dat je homo bent? Declaraties van gay-sauna's en een abonnement op de gay krant? En hoe toon je aan dat iemand liegt dat hij homo is? Ongelezen gay krant?

In bovenstaande zaak lijkt het er op dat mevrouw echter tegenstrijdige verklaringen in haar relaas heeft gedaan en dat doet dan afbreuk aan iemands geloofwaardigheid. En het enkele feit dat iemand lesbo zou zijn maakt je in mijn opinie niet ook automatisch een vluchtelinge. Benieuwd naar de uitspraak. Lees ook het volgende bericht


PS Volkskrant? De juiste term hier is "asielzoekster". Vluchteling ben je in Nederland als je bent erkend als iemand die vervolgd wordt op gronden genoemd in het Vluchtelingenverdrag.
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator