De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 augustus 2013

Verzoek Guinese honger- en dorststakers afgewezen

Twee Guinese asielzoekers hebben een verzoek gedaan om een voorlopige voorziening te treffen zodat zij, tot op het beroep is beslist, niet uitgezet worden naar Guinee.
De voorzieningenrechter van rechtbank Gelderland heeft dit verzoek afgewezen.

Gezondheidssituatie

Het is niet gebleken dat het vanwege de gezondheidstoestand van één van de asielzoekers onverantwoord zou zijn om af te reizen naar Guinee. Hij zal bij aankomst worden opgevangen door een medisch specialist en met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. In het ziekenhuis wordt zijn medische behandeling voortgezet en kan hij indien nodig ook zorg ontvangen voor zijn psychische problemen. Gelet hierop bestaat er geen reden om aan te nemen dat er een medische noodsituatie zal optreden wanneer de man terugkeert naar Guinee.
Ook bij de andere asielzoeker is bekeken of er vanwege zijn gezondheidssituatie uitstel van vertrek zou moeten worden verleend. Het is niet gebleken dat de man lijdt aan een ziekte in een vergevorderd en levensbedreigend stadium. Het uitstel wordt dan ook niet verleend.
Beide asielzoekers worden in de ochtend van 1 augustus met het vliegtuig naar Guinee gebracht.

 Bron: http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Gelderland/Nieuws/Pages/Verzoek-Guinese-honger-en-dorststakers-afgewezen.aspx

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator