De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 augustus 2013

Geachte mevrouw Kazemi, Ik ben het niet eens met uw bespreking van wat Renate is overkomen.

 In de Volkskrant schrijft mevrouw Kazemi een ontroerend relaas over haar overleden zuster en richt zich dan tot Renate het meisje die na uitzetting naar Polen leukemie bleek te hebben en hier de toegang tot medisch onderzoek was geweigerd.


 'Renata, word gauw beter en laten we duimen dat ook onze zieke samenleving zal genezen'
OPINIE - Ferdows Kazemi − 02/08/13, 13:40
© De Vijfde dag.. Renata.
column Columnist Ferdows Kazemi schreef een brief aan het Poolse meisje Renata. 'Wie weet, misschien kun je later in Nederland komen studeren. En zullen er geen zieke kinderen in detentiecentra opgesloten worden, met medici zonder verantwoordelijkheidsbesef.'

Lees hier het artikel: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/8764/Ferdows-Kazemi/article/detail/3485953/2013/08/02/Renata-word-gauw-beter-en-laten-we-duimen-dat-ook-onze-zieke-samenleving-zal-genezen.dhtml?goback=.gde_4991149_member_263086474

Mevrouw Kazemi wat vreselijk om te lezen wat er met uw zuster is gebeurd. Ook in mijn geval werd eerst niet onderkend dat ik kanker had. Ik leef alleen nog maar omdat één van de dokters die mij onderzocht bleef rondlopen met de vraag in zijn hoofd hoe het nou kon dat hij dacht dat ik kanker had en ik het niet bleek te hebben volgens alle onderzoeken van zijn collega's en me daarom een week later belde of ik het goed vond om nog een keer langs te komen zodat hij aanvullend onderzoek kon doen. Als ik dan lees hoe ziek Renate is voel ik gelijk intens met haar mee. Net als u doet.

Er is echter iets waar ik het totaal niet mee eens ben in de bespreking van wat Renate is overkomen zoals dat in de media tot ons komt. Volgens haar Poolse advocaat had ze niet mogen worden uitgezet en welwillende Nederlanders tuimelen over elkaar heen om dit toch weer als een bewijs te zien hoe vreselijk het uitzetten is  van uitgeprocedeerden of mensen die op basis van de Overeenkomst van Dublin hun procedure in een ander EU land moeten voeren.

Het probleem is niet dat Renate werd uitgezet. Het probleem is dat geen Nederlandse dokter haar hielp.

Renate mag blij zijn dat ze werd uitgezet naar Polen. Daar was de medische opvang een stuk beter dan in ons kikkerlandje en kreeg ze gelijk die behandeling die ze zo nodig had. Dat Polen wat geen Derde Wereld negorij is wat wij in onze West Europese arrogantie denken te kunnen stellen maar het land waar Poolse werkneemsters in Engeland massaal gaan bevallen omdat ze de medische zorg in hun thuisland beter vinden. Het land waar technisch onderwijs zo veel beter is dat het bedrijf naast mij daar zijn werknemers vandaan haalt.

Het gijzelen van de ellende van wat Renate overkomt om dat nu te gebruiken als een sneer naar hoe je in Nederland asiel kan krijgen vind ik ongepast en lijdt bovendien af van het echte probleem waar Renate tegen aan liep namelijk medische hulp krijgen als je als asielzoeker hier in Nederland in de procedure zit of in detentie. Wat we aan haar verhaal kunnen zien is dat daar blijkbaar wel eens iets goed mis kan gaan net als met uw zuster en met mij toen wij kanker bleken te hebben. Maar wij zijn mensen die de taal spreken, die een inkomen hebben en die gewoon een huisdokter hebben en zelf een weg naar hulp kunnen zoeken. Wat hier belangrijk is is om te onderzoeken hoe het kon gebeuren dat Renate zich ziek voelde maar er niets werd gedaan in Nederland. DAT is wat we naar aanleiding van Renate haar ziekte aan de kaak moeten stellen. Niet wie wel of niet asiel krijgt en wordt uitgezet maar hoe het kan dat een kind wat afhankelijk is van ons Nederlands systeem rond gezondheidszorg voor asielzoekers niet de hulp kreeg die nodig was. En laten we dat dan niet gaan vertroebelen met sarcasme over het vreemdelingenbeleid. Daar zijn andere podia voor.

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In mijn ervaring hebben GCA-artsen de vooronderstelling dat de zorgzoekende asielzoekers alleen maar klagen en zeuren terwijl er niet echt iets aan de hand is. Daarom proberen ze zoveel mogelijk mensen met paracetamol af te schepen.

Terzijde: uw blog wordt vrij onleesbaar door de gigantische lappen reclame tussen de verschillende blogposts. Ik begrijp dat u inkomsten nodig heeft, maar misschien is het een beter idee om de reclames ergens aan de zijkant te doen of een andere oplossing te kiezen.

vreemdelingenrecht.com zei

Dank anoniem. Was het maar zo dat die reclame inkomsten zou opleveren. Tot op heden 0.00. Ik had het widget van dat bedrijf zo geplaatst dat er onder een bericht hun verwante boeken zouden komen maar op de één of andere manier "hackt" dat widget de homepage. Probeer het nu weg te krijgen maar dat gaat moeilijk. Zeer ongelukkig er mee.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator