De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 juli 2013

Tilburgse familie wil Afghaanse asielzoeker Sharif (19) in Nederland houden door adoptie


 
TILBURG - De Tilburgse familie Louer wil de Afghaanse asielzoeker Sharif adopteren. De 19-jarige jongen wordt binnenkort het land uitgezet en is ten einde raad. Hij woont op het asielzoekerscentrum (AZC) in Oisterwijk.
De Tilburgse familie ontfermt zich over de jongen, omdat zij vindt dat hij recht heeft om in Nederland te blijven. Sharif vluchtte vijf jaar geleden nadat zijn ouders werden vermoord met zijn kleine broertje en een oom via Iran naar Nederland. Zijn broertje is hij tijdens de vlucht kwijtgeraakt. Hij zat in een andere vrachtwagen.

Oorlogstrauma
Sharif is in Nederland opgevangen, heeft begeleiding gekregen van de GGz in Tilburg en heeft een opleiding afgerond aan het ROC. Ondanks zijn oorlogstrauma leerde hij snel Nederlands en liep een goede stage bij het sloopbedrijf van de Tilburgse familie.

Connie Louer en haar man Henk kunnen het niet begrijpen dat na al die inspanningen, de jongen alsnog het land wordt uitgezet. "Er is geld in die jongen gestoken. Hij woonde op kamers op zichzelf. En ineens – onverklaarbaar -  moest hij terug naar het AZC Oisterwijk. En nu heeft ie te horen gekregen dat hij het land wordt uitgezet. Hij is ten einde raad. Volgens Sharif wordt het zijn dood. Terug naar Afghanistan. Het land waar zijn ouders vermoord zijn, waar hij seksueel misbruikt is door zijn oom en nog veel meer ellende heeft liggen."

Trouwen
Sharifs advocaat Mr. Hillen uit Tilburg gaat beroep aantekenen tegen de beslissing van de Nederlandse staat om Sharif uit te zetten. En de familie Louer gaat met hun advocaat uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om de jongen te adopteren, ook al is hij al 19 jaar. "Desnoods trouwt iemand van ons met hem", zegt Connie. "Ik wil hem heel graag adopteren. Ik heb twee volwassen kinderen, maar hij past prima bij ons gezin. Mijn neef van de sloperij heeft hem ook al een baan aangeboden. Wij gaan heel ver om te voorkomen dat hij wordt uitgezet."

Protesteren
De Tilburgse familie heeft grote plannen om de politiek op andere gedachten te brengen. Zo willen ze met een grote groep naar de Tilburgse gemeenteraad gaan om te protesteren tegen de uitzetting. "Maar als het moet gaan we naar Den Haag, het Binnenhof en naar de Koning en Koningin", aldus Connie Louer. Sharif zelf schreef een brief aan Koningin Maxima. "Ik hoop dat ze mij een kans op een nieuw leven willen geven." Maandag heeft Sharif een gesprek met de IND - Immigratie en Naturalisatiedienst over zijn vertrek naar Afghanistan.

Warchild
Ook heeft de familie contact met de Stichting Warchild. "Zij hebben Mauro ook geholpen. We gaan ze het verhaal van Sharif voorleggen en hopen dat zij ons de juiste weg wijzen", zegt Connie hoopvol. "Dit mag echt niet gebeuren. Deze jongen is geen lamlendig type. Hij wil en kan werken. Hij kan voor zichzelf zorgen en is niet het type dat alleen maar zijn handje ophoudt in Nederland."


Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/196114702/Tilburgse+familie+wil+Afghaanse+asielzoeker+Sharif+%2819%29+in+Nederland+houden+door+adoptie.aspx&goback=.gde_1624427_member_256074383In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator