De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 augustus 2011

Zou dit ook bij BMA zaken een rol kunnen spelen?


Controle op medisch specialisten in rechtszaak

Medisch specialisten die in rechtszaken adviezen uitbrengen, worden systematisch worden gecontroleerd op hun bevoegdheid. Dat zou voorkomen dat rechterlijke uitspraken wankelen omdat de adviserende specialist niet bevoegd blijkt te zijn.
Dit schrijft dagblad Trouw naar aanleiding van de brief van staatssecretaris Teeven (VVD, veiligheid en justitie) aan de Tweede Kamer. Teeven reageert hierin op het bericht dat Trouw eerder bracht over een onbevoegde psychiater die in tientallen tbs-zaken advies uitbracht. Volgens Teeven is het de vraag of vonnissen in zaken waarbij een onbevoegd specialist advies uitbrengt wel rechtsgeldig zijn.

Registratie

De betreffende psychiater kwam in 2004 in dienst kwam bij de Nijmeegse Pompestichting - waar veel tbs'ers zijn opgenomen. Vier jaar later verliep zijn registratie. Hij bleef echter werken en de rechters van tientallen tbs-adviezen voorzien. Hij is in het voorhttp://www.artsennet.nl/actueel/Nieuws-onderzoeken/Nieuwsartikel/100567/Controle-op-medisch-specialisten-in-rechtszaak.htmjaar bij de Pompestichting vertrokken.
Bron: Trouw

Bron:


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator