Terugkeer naar Azerbeidzjan zou mogelijk moeten zijn voor etnische Armeniërs dus vreemdelingenbewaring mogelijk (uitspraak Raad van State)

LJN: BR5034, Raad van State , 201103793/1/V3

Datum uitspraak: 04-08-2011
Datum publicatie: 15-08-2011
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Hoger beroep
Inhoudsindicatie: Vreemdelingenbewaring / redelijk vooruitzicht op verwijdering / etnisch Armeniërs uit Azerbeidzjan De rechtbank heeft zich bij haar oordeelsvorming onder meer gebaseerd op een brief van 7 november 2005 van het Ministerie van Justitie, die zij ten grondslag heeft gelegd aan haar uitspraak van 1 juli 2008 in zaak nr. 08/19252. Deze brief gaat vergezeld van een tweetal rapporten van 1 april 2004. De informatie uit die rapporten dateert derhalve van voor de brieven van 28 april en 21 juni 2004, die voor de Afdeling bij haar uitspraak van 26 augustus 2008 aanleiding hebben gevormd voor het oordeel dat iedere Azerbeidzjaanse staatsburger het recht heeft terug te keren naar Azerbeidzjan ongeacht de etniciteit van betrokkene en etniciteit geen rol speelt bij documentafgifte. De brief van 7 november 2005 kan derhalve geen aanleiding vormen voor een ander oordeel in deze, zodat in overeenstemming met de uitspraak van de Afdeling van 28 augustus 2008 geen aanleiding bestaat bij voorbaat aan te nemen dat de autoriteiten van Azerbeidzjan niet bereid zijn een reisdocument te verstrekken, indien de desbetreffende vreemdeling volledige en juiste informatie verstrekt en het door hen te verrichten onderzoek niet frustreert. Onder die omstandigheden bestaat geen grond voor het oordeel dat een redelijk vooruitzicht voor de betrokken vreemdeling op verwijdering naar Azerbeidzjan ontbreekt.

Bron: www. rechtspraak.nl


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)