De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 augustus 2011

Terugkeer naar Azerbeidzjan zou mogelijk moeten zijn voor etnische Armeniërs dus vreemdelingenbewaring mogelijk (uitspraak Raad van State)

LJN: BR5034, Raad van State , 201103793/1/V3

Datum uitspraak: 04-08-2011
Datum publicatie: 15-08-2011
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Hoger beroep
Inhoudsindicatie: Vreemdelingenbewaring / redelijk vooruitzicht op verwijdering / etnisch Armeniërs uit Azerbeidzjan De rechtbank heeft zich bij haar oordeelsvorming onder meer gebaseerd op een brief van 7 november 2005 van het Ministerie van Justitie, die zij ten grondslag heeft gelegd aan haar uitspraak van 1 juli 2008 in zaak nr. 08/19252. Deze brief gaat vergezeld van een tweetal rapporten van 1 april 2004. De informatie uit die rapporten dateert derhalve van voor de brieven van 28 april en 21 juni 2004, die voor de Afdeling bij haar uitspraak van 26 augustus 2008 aanleiding hebben gevormd voor het oordeel dat iedere Azerbeidzjaanse staatsburger het recht heeft terug te keren naar Azerbeidzjan ongeacht de etniciteit van betrokkene en etniciteit geen rol speelt bij documentafgifte. De brief van 7 november 2005 kan derhalve geen aanleiding vormen voor een ander oordeel in deze, zodat in overeenstemming met de uitspraak van de Afdeling van 28 augustus 2008 geen aanleiding bestaat bij voorbaat aan te nemen dat de autoriteiten van Azerbeidzjan niet bereid zijn een reisdocument te verstrekken, indien de desbetreffende vreemdeling volledige en juiste informatie verstrekt en het door hen te verrichten onderzoek niet frustreert. Onder die omstandigheden bestaat geen grond voor het oordeel dat een redelijk vooruitzicht voor de betrokken vreemdeling op verwijdering naar Azerbeidzjan ontbreekt.

Bron: www. rechtspraak.nl


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator