De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 augustus 2011

Vestigingsalternatief in Noord-Somalië bereikbaar? (uitspraak rechtbank)

LJN: BR5474, Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Haarlem , 11/12153

Datum uitspraak: 12-08-2011
Datum publicatie: 22-08-2011
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie: Herhaalde asielaanvraag. Sprake van nova. 3 EVRM. Vestigingsalternatief Noord-Somalië. Niet in geschil is dat eiser geboren is in Mogadishu, dat hij vanaf 1984 tot 2006 heeft gewoond in de provincie Togdheer en vanaf 2006 tot 10 april 2009, dus tot aan zijn vertrek, gewoond heeft in de provincie Galguduud. Verweerder heeft zich op het standpunt gesteld dat er voor eiser een vestigingsalternatief is in Togdheer. Het is aan verweerder om aannemelijk te maken dat het vestigingsalternatief door eiser veilig kan worden bereikt. Daarbij dient verweerder concreet aan te geven op welke wijze, dus via welke route, het vestigingsalternatief Togdheer veilig bereikt kan worden. Daar verweerder dit heeft nagelaten en eiser – verwijzend naar jurisprudentie – gemotiveerd het standpunt heeft ingenomen dat het vestigingsalternatief niet veilig bereikt kan worden, is het bestreden besluit op dit punt onzorgvuldig voorbereid en wordt het niet gedragen door een deugdelijke en kenbare motivering. Beroep gegrond.

Bron: rechtspraak.nl


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator