De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 augustus 2011

Recht voor iedereen

Op verzoek van advocate Emily de Both deze banner:


Petitie - Recht voor iedereen

GEEN BLOKKADES OM JE RECHT TE HALEN
In een rechtsstaat moet voor elke burger en organisatie de toegang tot het recht en de rechter beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld om je gelijk te kunnen halen wanneer een overheidsorgaan een besluit neemt dat nadelig is. Wanneer je gedupeerd bent door de slechte dienstverlening van een bedrijf. Of in familiezaken, zoals bij een echtscheiding. Dat recht hebben we allemaal, daar betalen we allemaal voor en daarvan moet iedereen gebruik kunnen maken. Dat is een van de meest basale uitgangspunten van onze rechtsstaat.

Dit kabinet wil dat de toegang tot de rechter voortaan wordt betaald door degenen die er gebruik van maken, tegen de kosten die daadwerkelijk worden gemaakt (kostendekkend). Daarmee wil het kabinet € 240 miljoen besparen. Als de plannen doorgaan worden de griffierechten – het ‘toegangskaartje’ voor de rechtzoekende om naar de rechter te kunnen – enorm verhoogd. Het verviervoudigen en voor sommige zaken zelfs vertienvoudigen van het griffierecht zorgt ervoor dat veel burgers hun recht niet meer kunnen halen omdat zij zich dat financieel niet meer kunnen permitteren. In die zaken is het recht geblokkeerd. Er geldt dan een ander recht, namelijk dat van de sterkste, danwel dat van de grootste beurs. Dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn in de rechtsstaat Nederland!?

Onze samenleving wordt er niet plezieriger – en zeker niet veiliger – op als conflicten onopgelost blijven en rekeningen niet worden betaald. Mensen blijven zitten met het gevoel dat hen onrecht is aangedaan en zij niet – maar anderen met een grotere beurs wel – naar de rechter kunnen. Het recht is van én voor iedereen.

De petitie wordt onder meer ondersteund door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders en kan tot en met dinsdag 13 september 2011 worden ondertekend. Voor vragen, opmerkingen of ideeën kunt u mailen naar rechtvooriedereen@advocatenorde.nlLaw Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator