De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 augustus 2011

Arbeidsinspectie kan boetes niet innen

31 augustus 2011 - De Arbeidsinspectie kan een flink deel van de boetes die ze uitschrijft, niet innen. Bij de boetes voor overtreding van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag is 35% van de boetes niet inbaar en bij de Wet arbeid vreemdelingen gaat het om 22%. Ter vergelijking: bij de Arbeidsomstandighedenwet is maar 2% van de boetes niet te incasseren.
Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft in een brief aan de Tweede Kamer antwoord op Kamervragen over dit onderwerp. De vragen hadden betrekking op de  handhavingsactiviteiten van de Arbeidsinspectie en de achterblijvende inning van boetes bij overtredingen als onderbetaling en illegale arbeid.

Buitenlandse vorderingen lastig te innen

Enkele oorzaken van de oninbare boetes zijn faillissement, internationale vorderingen, schuldsanering, vertrokken met onbekend adres en onvoldoende voor beslag vatbare goederen. Waarschijnlijk zijn boetes voor overtreding van  de Wet minimumloon en de Wet arbeid vreemdelingen lastiger te innen omdat het vaak gaat om buitenlandse bedrijven en om bedrijven die maar kort bestaan.
Buitenlandse vorderingen zijn nu alleen nog via een minnelijke schikking (zonder tussenkomst van rechter) te innen. De Europese regelgeving moet veranderen om de ‘inbaarheid’ te vergroten.

Bron: http://www.rendement.nl/arbo/nieuws/id5396-arbeidsinspectie-kan-boetes-niet-innen.html

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator