Turkse man moet na 36 jaar het land uit


Helaas is dit ook een waargebeurd verhaald. De staat Nederland wil dat een Turk, die al 36 jaar in Nederland woont het land uit moet omdat hij illegaal in Nederland zou verblijven.


Vorige week was er een zitting waarbij de Turkse klant werd vertegenwoordigd door een sterk optrende Ismet Ozkara (advocaat). De IND werd vertegenwoordigd door meneer Ten Berg, of eigenlijk niet werd vertegenwoordigd. De jurist van de IND had niet de juiste voorbereidingen getroffen omdat hij op het laatste moment moest invallen voor een collega.

De hard werkende Turk heeft inmiddels vijf kinderen waarvan er drie in Nederland zijn geboren. Een van de zijn kinderen speelt zelfs op hoog nivo voetbal, wekelijks tegen clubs als Ajax, PSV en Vitesse. Alle andere leden van de familie hebben een vergunning en zelfs een Nederlandse paspoort, op vader na!

Het ongelofelijke verhaal werd ook door advocaat Ismet Ozkara bevestigd. De 'illegale' Turk ging ergens in 1981 naar Turkije voor zijn dienstplicht. Toen duurde dit zelfs rond de 18 maanden. Hier had hij ook toestemming voor gekregen van zijn werkgever 'Ford'. Na afloop van zijn beeindiging probeerde hij een (reis)visum aan te vragen om weer terug te komen naar Nederland, maar werd hij geweigerd.

Volgens het verdrag van Ankara (1972) mochten Turken destijds gewoon hun dienstplicht afronden en dan weer terugkeren naar Nederland om verder te werken. Dit staat gewoon zwart op wit in alle verdragen. Je mocht niet langer dan 6 maanden het land verlaten, tenzij het ging om een dienstplicht.

Het grappige is dat de IND, tijdens de zitting ook niet iets anders aangaf om haar visie te verdedigen. Toch was de man illegaal. Dat de IND niet goed voorbereidt was,  bleek ook toen de rechter vroeg om de extra stukken , 'Of die alsnog zijn aangeleverd', waar de IND niet op had gereageerd. De vertegenwoordiger van de IND, was daar niet van op de hoogte.
  Bron: http://habergelderland.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=2578:turkse-man-moet-na-36-jaar-het-land-uit&catid=92:economie&Itemid=96




Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Anoniem zei…
Beste schrijver van het artikel,

Ik hoop niet dat het de confrère himself is geweest, maar alsjeblieft aandacht voor je zinsopbouw!

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag