De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 september 2012

Aantal asielzoekers gedaald


  In het eerste half jaar zijn er minder asielzoekers naar Nederland gekomen dan in dezelfde periode vorig jaar. 4600 mensen deden het eerste halfjaar van 2012 een eerste aanvraag, vorig jaar waren dat er nog 5710. Minister Leers heeft de cijfers bekendgemaakt in de zogenoemde Vreemdelingenketen.
Het aantal tweede aanvragen is wel gestegen: van 1410 naar 2000. Dat gaat om mensen, van wie het eerste asielverzoek is afgewezen.

Doorstroming

Leers onderstreept dat de daling van het aantal asielzoekers ingaat tegen de trend in Europa: gemiddeld neemt het aantal verzoeken in Europa juist toe.
De bezetting van de opvangcentra in Nederland is ook gedaald; Leers verklaart dat door de verminderde eerste aanvragen en doordat asielzoekers die een verblijfsstatus krijgen sneller doorstromen naar gemeenten.
2450 vreemdelingen zijn het eerste halfjaar vrijwillig vertrokken naar het land van herkomst, ruim 400 meer dan in het eerste halfjaar van 2011. Ook het aantal vertrokken veroordeelde criminele vreemdelingen is gestegen.

Europa

Leers blijft het belang benadrukken van een gemeenschappelijk Europees asielbeleid. Eerdere pogingen van hem om de Europese regels aan te scherpen hebben geen succes gehad.

Bron: http://nos.nl/artikel/423936-aantal-asielzoekers-gedaald.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator