De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 september 2012

RUG benoemt hoogleraar kind en vreemdelingenrecht

Margrite Kalverboer is door de Stichting Nidos per 1 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Kind, (Ortho)pedagogiek en Vreemdelingenrecht bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Jurist en orthopedagoog Kalverboer richt zich in haar onderzoek op de uitleg en toepassing van bepalingen uit het Kinderrechtenverdrag vanuit pedagogisch perspectief. Dat is van belang voor de juridische procedures waarmee alleenstaande en andere kinderen  in  Nederland en het buitenland te maken kunnen krijgen. Kalverboer is ook projectleider van het onderzoek 'Belang van het kind in het Vreemdelingenrecht en -beleid'  bij het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht van de RUG.
Net als Kinderombudsman Marc Dullaert is de nieuwe hoogleraar van mening dat de situatie van asielzoekerskinderen in Nederland is verslechterd. Volgens Kalverboer ontwikkelen asielzoekerskinderen die te lang in onzekerheid verkeren extra problemen.
Bron: Rijksuniversiteit Groningen

Bron: http://www.nji.nl/smartsite.dws?id=142788&recnr=&toon=berichten
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator