Paul Witteman stelt wel erg gênante vraag



Mauro Manuel in de uitzending van Pauw & Witteman.
Menig kijker stond gisteravond met zijn oren te klapperen toen Paul Witteman een nogal merkwaardige vraag stelde aan de pleegouders van de jonge asielzoeker Mauro Manuel.
Paul Witteman. ©anp
Paul Witteman. ©anp
Mauro woont al acht jaar bij zijn Nederlandse pleegouders, die intussen zielsveel van hem houden. De jongen moet van minister Gerd Leers echter terug naar Angola. Witteman vroeg zich af wat nu precies het probleem voor de pleegouders is, aangezien de jongen bijna volwassen is.

'Mauro is bijna 18 jaar. Menigeen gaat dan het huis uit. Dat zal voor jouw kind niet anders zijn, als hij mag blijven in Nederland. Wat is er dan zo erg aan uitzetting? Je raakt hem toch kwijt', vroeg de presentator aan de pleegouders.

De vraag was nog niet gesteld of Witteman besefte, mede door de reacties in de studio, de onzinnigheid van zijn vraag. De presentator schoot gelijk in de verdediging: 'Soms stel je een vraag om een antwoord uit te lokken.'

Het programma Pauw&Witteman zorgde gisteren overigens al voor de uitzending voor de nodige commotie op Twitter. Mauro Manuel werd namelijk, toen hij voor de deur van de studio stond, afgebeld. De redactie vond andere gasten belangrijker. Later kwam toch een plaatsje vrij aan tafel. (Dolf Hendriks)

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/2925120/2011/09/23/Paul-Witteman-stelt-wel-erg-genante-vraag.dhtml

Commentaar: Was het een gênante vraag? Is het niet iets wat veel mensen zullen denken en nu de ouders de gelegenheid wordt geboden om aan te geven wat er dan in hun situatie anders is dan wanneer je kind in Londen gaat studeren? Bijvoorbeeld: 1) de lange afstand tot Angola 2) Het feit dat je pleegkind geen visum zal krijgen om naar je toe te komen als je bijvoorbeeld ernstig ziek bent 3) Angola wellicht minder veilig is. En het was dan aan de kijkers om voor zichzelf een oordeel te vellen of ze dit onoverkomelijk vinden en dus minderjarige asielzoekers die door hun moeder op een vliegtuig worden gedumpt ten eeuwige dage in Nederland mogen blijven.


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris