Zwanger naar Nederland en verzekeringsperikelen voor mensen in afwachting van een verblijfsvergunning

Mij bereikte het bericht dat verzekeringen mensen pas inschrijven als gezinslid wanneer deze een verblijfsvergunning hebben gekregen. Laat je dan echter je zwangere vrouw overkomen op een reisverzekering dan loop je tegen problemen aan want die dekt geen kosten ten gevolge van een zwangerschap.

Normaal is het handig om je met mvv reizende echtgenoot/ echtgenote te verzekeren met de Oom Global visitor verzekering http://www.oomverzekeringen.nl/verzekering/vind-de-juiste-verzekering/nederland. Maar ook hier zijn kosten voor een zwangerschap pas in het tweede jaar gedekt.

Let dus op als u aan kinderen wilt beginnen terwijl er nog geen verblijfsvergunning is dat u uw dame goed verzekerd in het land van herkomst of met gezinsuitbreiding wacht tot ze hier rechtmatig verblijf heeft.

Heeft iemand hier nog een tip over, schroom niet om te reageren middels het reactieformulier onder aan het bericht.


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Anoniem zei…
AEGON Zorgverzekering Internationaal

Sinds 1 januari 2006 is er één wettelijke zorgverzekering voor alle Nederlanders: de Basisverzekering. Of u recht heeft op de Basisverzekering is afhankelijk van het land waarin u woont en uw inkomenssituatie. In het geval u of uw gezinsleden geen recht hebben op de Basisverzekering, biedt AEGON u uiteraard ook een passende oplossing: het AEGON Zorgplan Internationaal. Het AEGON Zorgplan Internationaal is een modulaire zorgverzekering, waarbij u de dekking kunt afstemmen of uw behoefte en die van uw gezinsleden.

http://www.onvz.nl/zorg.htm?id=34099

Bij deze verzekering is bevalling in het ziekenhuis voor 100% gedekt
Gart Adang zei…
Zwangeren kunnen tijdens de periode dat er een uitzettingsbeletsel is (zes weken voor en zes na de verwachte bevallingsdatum) een beroep doen op de Regeling verstrekkingen asielzoekers. Dat is inclusief een ziektekostenverzekering. Wel even melden bij de VD en IND.

In het algemeen hebben onverzekerden recht op medische hulp. De behandelaar heeft recht op een vergoeding (ik meen van 80%) en die vergoeding is 100% voor de kosten van zwangerschap en bevalling. Aan te vragen bij het College voor zorgverzekeraars in Zeist. Ieder vroedvrouw heeft daarover indertijd bericht gehad.

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag