De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 september 2011

Zwanger naar Nederland en verzekeringsperikelen voor mensen in afwachting van een verblijfsvergunning

Mij bereikte het bericht dat verzekeringen mensen pas inschrijven als gezinslid wanneer deze een verblijfsvergunning hebben gekregen. Laat je dan echter je zwangere vrouw overkomen op een reisverzekering dan loop je tegen problemen aan want die dekt geen kosten ten gevolge van een zwangerschap.

Normaal is het handig om je met mvv reizende echtgenoot/ echtgenote te verzekeren met de Oom Global visitor verzekering http://www.oomverzekeringen.nl/verzekering/vind-de-juiste-verzekering/nederland. Maar ook hier zijn kosten voor een zwangerschap pas in het tweede jaar gedekt.

Let dus op als u aan kinderen wilt beginnen terwijl er nog geen verblijfsvergunning is dat u uw dame goed verzekerd in het land van herkomst of met gezinsuitbreiding wacht tot ze hier rechtmatig verblijf heeft.

Heeft iemand hier nog een tip over, schroom niet om te reageren middels het reactieformulier onder aan het bericht.


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

AEGON Zorgverzekering Internationaal

Sinds 1 januari 2006 is er één wettelijke zorgverzekering voor alle Nederlanders: de Basisverzekering. Of u recht heeft op de Basisverzekering is afhankelijk van het land waarin u woont en uw inkomenssituatie. In het geval u of uw gezinsleden geen recht hebben op de Basisverzekering, biedt AEGON u uiteraard ook een passende oplossing: het AEGON Zorgplan Internationaal. Het AEGON Zorgplan Internationaal is een modulaire zorgverzekering, waarbij u de dekking kunt afstemmen of uw behoefte en die van uw gezinsleden.

http://www.onvz.nl/zorg.htm?id=34099

Bij deze verzekering is bevalling in het ziekenhuis voor 100% gedekt

Gart Adang zei

Zwangeren kunnen tijdens de periode dat er een uitzettingsbeletsel is (zes weken voor en zes na de verwachte bevallingsdatum) een beroep doen op de Regeling verstrekkingen asielzoekers. Dat is inclusief een ziektekostenverzekering. Wel even melden bij de VD en IND.

In het algemeen hebben onverzekerden recht op medische hulp. De behandelaar heeft recht op een vergoeding (ik meen van 80%) en die vergoeding is 100% voor de kosten van zwangerschap en bevalling. Aan te vragen bij het College voor zorgverzekeraars in Zeist. Ieder vroedvrouw heeft daarover indertijd bericht gehad.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator