De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 september 2010

Opdraaien voor eigen inburgering

Het was natuurlijk al uitgelekt, maar op Prinsjesdag werd het officieel: het mes gaat in het inburgeringsbudget, ook voor vluchtelingen. Het plan is om asielgerechtigden te blijven verplichten om in te burgeren, maar hen de kosten daarvan zelf te laten betalen. Ook zullen een aantal voorzieningen worden afgebouwd, die via de gemeenten aan nieuwkomers worden aangeboden.

Zwaar weer
"Dit betekent zwaar weer voor vluchtelingen die het meestal toch al niet breed hebben", zegt Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland "Wij vinden dat wanneer je mensen als vluchteling erkent, je ook de mogelijkheden moet bieden een nieuw leven op de bouwen. Daar hoort inburgering bij"

Inburgering terugverdienen
Manson vindt het begrijpelijk dat er bezuinigingen nodig zijn, maar een goede start voor vluchtelingen is ook zeer belangrijk: “Sterker nog, een goede inburgering kan ervoor zorgen dat mensen sneller voor zichzelf kunnen zorgen en in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Dan zijn de kosten voor inburgering snel terugverdiend."

Miljoenen minder
Volgens de plannen van het demissionaire kabinet gaat het budget voor inburgering in 2011 met 100 miljoen euro omlaag. De bezuiniging kan oplopen tot zo'n 340 miljoen in 2014.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/opdraaien-voor-eigen-inburgering.php

Volgens het Vluchtelingenverdrag moet je erkende vluchtelingen hetzelfde bieden als andere inwoners van je land. Als iedereen zelf moet betalen zou je vluchtelingen het gratis kunnen geven maar het hoeft niet. Vluchtelingenwerk onderkent hier niet dat Sociale Zaken deze cursussen waarschijnlijk gewoon zal voorschieten. Dus dat de vluchteling wel naar de cursus kan. En dat die cursus dan op een zeker moment moet worden terugbetaald vind ik niet meer dan fair. Ook studenten zitten vaak met leningen die moeten worden terugbetaald. Dan maar even wachten met die auto kopen. Begin maar eens met deze groep nieuwkomers te leren dat ze welkom zijn maar dat ze wel hun steentje aan de Nederlandse samenleving moeten bijdragen en niet alles voor hun gratis is.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator