De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 augustus 2009

Uitzetting naar Suriname (Uitspraak Raad van State)

LJN: BJ5197, Raad van State , 200904743/1/V3

Datum uitspraak: 06-08-2009
Datum publicatie: 13-08-2009
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Hoger beroep


Inhoudsindicatie: Vreemdelingenbewaring / zicht op uitzetting / Suriname / nieuwe werkwijze

Zoals de Afdeling eerder heeft overwogen (uitspraak van 12 juni 2009 in zaak nr. 200901967/1, www.raadvanstate.nl) is in april 2009 in overleg tussen de Nederlandse en Surinaamse autoriteiten een nieuwe werkwijze inzake de presentatie van Surinaamse vreemdelingen tot stand gekomen. Die werkwijze, waarmee op 16 april 2009 is begonnen, houdt in dat wekelijks aanvragen om een noodpaspoort worden aangeleverd bij het Consulaat-Generaal van Suriname, dat deze aanvragen naar het Centraal Bureau Burgerzaken te Paramaribo doorgeleidt en dat, indien dit bureau de nationaliteit en identiteit van een vreemdeling heeft bevestigd, alsnog een presentatie in persoon zal plaatsvinden. Geenszins kan worden uitgesloten dat thans langs die weg tot een bespoediging van het onderzoek naar de identiteit en nationaliteit van de vreemdeling zal kunnen worden gekomen. Ten tijde van de inbewaringstelling van de vreemdeling op 23 mei 2009 werd de nieuwe werkwijze reeds toegepast. Derhalve bestaat geen grond voor het oordeel dat bij het opleggen van die maatregel het zicht op uitzetting binnen een redelijke termijn ontbrak en heeft de rechtbank in de door haar genoemde omstandigheden, die dateren van vóór de invoering van de nieuwe werkwijze, ten onrechte aanwijzingen voor het tegendeel gezien. De grief slaagt.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator