Marokkaanse tv-gasten helpen Wilders aan stemmen

Was eerst mevrouw Elatik op tv en kwam die zelf nogal demoniserend en overtrokken over in haar betoog tegen Wilders zijn demoniserend gedrag tegen de islam, gisteren was er een "heer" van de AEL op tv. Die vond dat een cartoon tegen Mohammed niet mag maar hij wel cartoons mag maken tegen Joden en homo's als wraak. Beiden hadden de neiging om zoals Knevel zei "kwaad met kwaad te vergelden". Ze vonden dat als een ander iets deed waar zij het niet mee eens waren zij van dezelfde middelen gebruikmaken mochten maken. Nou moet gezegd dat vooral die AEL man om te kotsen was.

Dat je kwaad niet met kwaad moet vergelden is iets wat tot het Nederlands gedachtegoed behoort. Maar eigenlijk is het een voorschrift uit de Christelijke religie wat helemaal in onze cultuur is ingebed. Wraak is iets wat in een ander deel van de wereld heel gewoon is (eerwraak, bloedwraak etc.) Het is mensen eigen. Een ieder wil wel eens in boosheid wraak. Ik ook. Maar in het West-Europese gedachtegoed wordt dat niet als goed beschouwd. In het Christendom werd wraak gezien als iets dat alleen God mocht.

En zo bereiken deze tv-gasten precies wat mevrouw Elatik wenst te bestrijden nl zetels voor Wilders. Hij roept altijd dat het Christelijk/Joods/Humanistisch gedachtegoed moet worden beschermd. En AEL-mannen of overtrokken argumenten helpen hem overkomen als iemand met een goed argument.

Wat ik trouwens echt humor vond was het argument van de AEL-man toen hij boos werd en niet meer nadacht dat hij politiek correct moest zijn dat Joden geen recht hadden om in Israel te wonen omdat ze er niet vandaan zouden komen. Tja volgens mij was hij ook niet echt een Nederlandse kaaskop maar als iemand hem op het vliegtuig zou zetten dan .............

Inburgeren is meer dan alleen goed Nederlands kunnen.

Reacties

Beijing2008 zei…
Als je 2 extremisten aan tafel met elkaar zet, krijg je geheid een heftige discussie; Naftaniel is extreem pro Joods en pro Israel, en de AEL man is goed in extreme uitingen goedpraten.
Ieder afbeelding die kwetsend is, heeft niks met vrijheid van meningsuiting te maken.Maar waar ligt de grens van wat kan en wat niet?
Een uitspraak van een rechter dat Mohammed niet representatief is voor het Islamitische geloof,is ook dezelfde Kul als je zegt dat Jezus of Maria of Petrus niet representatief is voor het Christelijke geloof.Of de paus...( gelukkig niet zeg, als christenen zijn uitspraken klakkeloos zouden moeten overnemen...)
Jammer dat Dries van Agt er niet bij was...

Moet zeggen dat de vergelijking tussen Israel en immigranten in oa NL, nou niet echt gelukkig gekozen is.
Strikt gesproken is het grondgebied van de Staat Israel afgepakt van de Arabische( Palestijnse) bewoners, en door de internationale gemeenschap aan het Joodse volk gegeven.
Bovendien overtreed Israel nog steeds grensafspraken, door "kolonisten"toe te staan Palestijnse dorpen in te nemen, en de bevolking te verdrijven.

In feite heeft Israel een carte blanche van de Internationale Gemeenschap.
Wordt dan wel Foei geroepen, en afkeuring uitgesproken, maar verder wordt alles toegelaten.
ZELFS als UN hospitalen en scholen door Israel worden gebombardeerd.

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag