De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 januari 2013

Vluchtelingenwerk "Zorgen kinderpardon deels weggenomen"

De zorgen rond het kinderpardon zijn deels weggenomen, concluderen VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children na het lezen van de regeling die Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie vandaag gepubliceerd heeft. Eerder deze week uitten beide organisaties hun zorgen over een te strikte invulling van het kinderpardon en de permanente regeling voor langdurig verblijvende kinderen.

Verbeteringen
VluchtelingenWerk en Defence for Children zijn opgelucht dat twee van de vier zorgpunten zijn weggenomen. Kinderen die na de start van de asielprocedure van hun ouders zijn geboren, tellen mee voor het kinderpardon. En kinderen of hun ouders mogen vasthouden aan hun opgegeven identiteit, ook als zij hier geen bewijs voor hebben.

Knelpunten
VluchtelingenWerk en Defence for Children maken zich nog zorgen over het feit dat kinderen en jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen (de alleenstaande minderjarige vreemdelingen) onder toezicht van de Rijksoverheid of voogdij-instelling Nidos moeten zijn geweest. Met name voor jongeren die nu achttien, negentien of twintig jaar oud zijn, kan dat een probleem zijn, omdat zij geen voogd van Nidos meer hebben. Ook hebben zij geen opvang van de Rijksoverheid meer. De organisaties gaan er van uit dat dit punt nog aan de orde komt in het Kamerdebat en pleiten ervoor dat deze jongeren ook op andere wijze mogen aantonen dat ze al die tijd in Nederland zijn geweest.
Ook blijven er zorgen over de permanente regeling voor langdurig verblijvende kinderen. Door de bijzonder strenge voorwaarden die hier voor gelden (vergelijkbaar met de zogenaamde buitenschuld-vergunning), leert de ervaring dat er vrijwel geen enkel kind een beroep op zal kunnen doen. Defence for Children en VluchtelingenWerk vinden dat deze invulling geen recht doet aan de bijzondere belangen van kinderen.

Vergeten kinderen
Op 8 december 2012 verzochten zes vluchtelingen- en kinderrechtenorganisaties in een brandbrief aan staatssecretaris Teeven om een aantal vergeten groepen kinderen ook onder het kinderpardon te laten vallen. Zoals gewortelde kinderen zonder asielverleden en jongeren die hier langer zijn dan vijf jaar, maar nu volgens de regels van het kinderpardon te oud zijn. Daarnaast betreuren de organisaties het dat de kinderen van ouders die verdacht worden van mogelijke betrokkenheid bij oorlogsmisdaden (1F) geen pardonvergunning krijgen. Zij worden gestraft voor mogelijke daden van hun ouders.

Waardige oplossingIn samenwerking met advocaten en andere organisaties zullen Defence for Children en VluchtelingenWerk verder strijden voor de rechten van kinderen die nu uitgesloten zijn van een waardige oplossing voor hun problemen. Binnenkort volgt nog een Kamerdebat dat beide organisaties nauwlettend zullen volgen.
http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/zorgen-kinderpardon-deels-weggenomen.php#.UQqktu2zh-E.twitter
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator