De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 januari 2013

'Uitzendbureaus gebruiken schijnconstructie met Poolse arbeiders'

NAALDWIJK - Nederlandse uitzendbureaus in Polen zouden daar gebruikmaken van schijnconstructies om Poolse arbeiders goedkoper in de Nederlandse tuinbouw te laten werken.

Hierdoor ontstaat oneerlijke concurrentie en loopt de Nederlandse staat inkomsten mis.
Dat stelt de Westlandse wethouder Arne Weverling (arbeidsmigratie). Het gaat mogelijk om een constructie die wettelijk gezien wel mag, maar die Weverling onwenselijk vindt omdat die onder meer de Nederlandse werknemer van de arbeidsmarkt kan drukken.
Er loopt in de Westlandse tuinbouw nu juist een langdurig project om grote groepen uitkeringsgerechtigden in de kassen aan het werk te krijgen.

Belasting

''De schijnconstructie houdt in dat arbeidsmigranten naar Poolse maatstaven worden betaald en dus rond de 500 euro per maand krijgen. Dat salaris wordt in Nederland aangevuld met een onkostenvergoeding van 1000 euro waar geen belasting over hoeft te worden betaald, wordt de Polen voorgehouden. Maar bij terugkomst in het land moeten ze over die 1000 euro alsnog belasting afdragen'', waarschuwt Weverling.

Valse concurrentie

Door deze constructie kan een uitzendbureau een lager tarief rekenen en dat veroorzaakt valse concurrentie. Daarom roept de wethouder minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken op om in Europees verband aan deze constructie een eind te maken.
Weverling: ''Het gaat hier om een probleem dat ongetwijfeld ook in andere sectoren speelt en waar de landelijke overheid met een oplossing voor moet komen. De constructie zorgt voor kortetermijnwinst, maar langetermijnellende.''

Bron: http://www.nuzakelijk.nl/werk/3002177/uitzendbureaus-gebruiken-schijnconstructie-met-poolse-arbeiders.html


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator