De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 januari 2013

Niet iedereen is een heilige boon

Voormalig directeur Guido Klabbers van Vluchtelingenwerk Leeuwarden heeft aangifte gedaan tegen Bauke Vaatstra wegens bedreiging. Klabbers wil voorkomen dat Vaatstra, wiens dochter Marianne in 1999 werd vermoord, de Machiavelli Prijs  „voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie” krijgt.

lees hier her bericht in de Telegraaf: 

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21231969/__Aangifte_tegen_vader_Vaatstra__.html

"Klabbers beschuldigt Vaatstra ervan dat die in 1999 telefonisch bedreigingen uitte aan zijn adres. Klabbers' vrouw zou de stem van Vaatstra hebben herkend. Destijds deed het echtpaar geen aangifte wegens de gespannen situatie rond asielzoekers. Er was een explosieve sfeer omdat veel mensen ervan overtuigd waren dat een asielzoeker de moord had gepleegd. Bauke Vaatstra pleitte om die reden voor een radicale wijziging van de asielpolitiek."Als ik dit lees dan word ik misselijk. Een vader vindt zijn dochter verkracht en gewurgd in een weiland en vecht 12 jaar om de dader te vinden. Uiteindelijk gebeurt dat door een geheel nieuwe wijze van opsporen en daar wil men hem voor prijzen.

En dan opeens komt er iemand van Vluchtelingenwerk voor de dag. De organisatie die er altijd op hamert dat we de mens achter de asielzoeker moeten zien en oog moeten hebben voor schrijnende omstandigheden. Doet iemand eens iets kleins verkeerd dan moet je diegene daar toch niet voor uitzetten etc.

Maar nee deze oud directeur van Vluchtelingenwerk had nog een appeltje te schillen met meneer Vaatra. Hij had immers ooit betoogd dat zijn dochter vast vermoord was door eentje van de nieuwe bewoners van de kleine dorpjes in Friesland waar ze woonden: zo'n asielzoeker uit het asielzoekerscentrum. Wellicht heeft hij dat zelfs op een heel nare manier gezegd.Hij wilde het asielbeleid veranderen enz. Niet iedereen is Nelson Mandela wanneer hij net een zwaar gemis heeft te verwerken gehad. Sommigen slaan als een dolle om zich heen. Het heet niet voor niets 'razend van verdriet'.

Inmiddels zal ook meneer Vaatstra  wel eens hebben gedacht dat zijn verdenkingen van die tijd uiteindelijk helemaal fout bleken te zijn geweest. Wellicht voelt hij zich zelfs schuldig dat een paar mensen die in de asielprocedure zaten waren gevlucht omdat ze bang waren voor een moord die ze niet gedaan hadden te worden veroordeeld.

Maar nee dan komt nu opeens een meneer Klabbers uit de lucht vallen met een zaak die niet alleen verjaard is maar waar geen schrijn bewijs voor is behalve een verklaring van zijn vrouw. Een verklaring uit een niet objectieve bron heet dat in zijn werkveld. Blijkbaar kon er 13 jaar worden gezwegen en nu moet de gelegenheid te baat worden genomen om eens lekker een mes in de rug van de heer Vaatstra te steken. Misschien vindt meneer Klabbers iemand alleen zielig en zijn zaak schrijnend als het een asielzoeker is of een 1-f-er. En hij mag dan geld krijgen van kerken voor Vluchtelingenwerk maar vergeven kan hij blijkbaar nog niet.

Als hij er nu werkelijk zo'n vervelend gevoel over had gehad had hij ook een persoonlijke brief kunnen sturen naar meneer Vaatstra en aan kunnen geven dat die in het verleden wel erg fout had gezeten met zijn verdenkingen maar om nou aangifte te gaan doen (ook nog zonder bewijs en zonder kans op strafvervolging). Kom op zeg!!!! Wat ben je dan voor een braakbal!

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator