De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 april 2011

Asiel: Nederland biedt vooral schijnhumaniteit

Overal klinkt sinds kort de roep om een 'humaner' asielbeleid. Nu kun je over de staat veel beweren, maar niet dat hij zich geen moeite getroost om asielzoekers zo humaan mogelijk door de procedure te loodsen

Nederland biedt schijnhumaniteit aan asielzoekersNederland biedt schijnhumaniteit aan asielzoekers
Asielzoekers worden opgevangen, krijgen zoveel tijd als nodig is om zich voor te bereiden op de procedure, worden bijgestaan door het gesubsidieerde VluchtelingenWerk en krijgen een door de staat gefinancierde advocaat met wie ze tussen de verhoren door mogen overleggen. Kinderopvang, computerruimtes, medische hulp: het is allemaal voorhanden.

VervelendToegegeven, het wachten is vervelend. Gemiddeld duurt de asielprocedure 167 dagen. Maar de procedure neemt vooral zo veel tijd in beslag doordatasielzoekers die weten dat ze niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning, domweg niet meewerken. Ze liegen over hun identiteit, herkomst, leeftijd en de reden van hun vlucht. De Immigratie- en Naturalisatiedienst moet alles controleren.

Vluchtelingenorganisaties en advocaten maken zich nu druk om gevallen die tien jaar of nog langer strijden om een verblijfsvergunning. Maar ook dit valt de staat niet te verwijten. Hun strijd duurt zo lang doordat de asielzoekers er zelf voor kiezen om na afwijzing keer op keer in beroep te gaan tegen een beslissing. En krijgen ze van de hoogste rechter geen gelijk, dan beginnen ze gewoon een nieuwe procedure en vragen asiel aan op andere, bijvoorbeeld medische, gronden.

In beroepAls de staat al iets valt te verwijten, dan is het dat hij het zo gemakkelijk maakt om in beroep te gaan of een nieuwe procedure te beginnen. De overheid lijkt daardoor misschien humaan, maar zij biedt schijnhumaniteit.

Minister Gerd Leers (CDA, Immigratie) wil gelukkig het stapelen van procedures tegengaan. Terecht. De mogelijkheid om eindeloos te procederen maakt Nederland een veel te aantrekkelijke bestemming voor asielzoekers die geen echte vluchteling zijn.Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator