De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 april 2011

Frankrijk houdt vluchtelingen tegen

Frankrijk heeft een trein uit Italië tegengehouden. Er zouden illegale Tunesische immigranten in zitten. De Italiaanse spoorwegen zeggen dat de trein daarom geen toestemming kreeg om vanuit de Italiaanse grensplaats Ventimiglia Frankrijk binnen te rijden.

Tunesiërs kunnen sinds kort vrij door de Schengenlanden reizen, omdat ze tijdelijke verblijfsvergunningen hebben gekregen van Italië. Daar melden zich sinds de politieke omwenteling in Tunesië veel vluchtelingen.

De groep vluchtelingen die nu is geweigerd, wilde vermoedelijk naar familie in Frankrijk reizen. In dat land wonen veel Tunesiërs.

Geld
Frankrijk zegt dat het de Tunesiërs wel wil verwelkomen, als ze kunnen aantonen dat ze genoeg financiële middelen hebben om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Ook Tunesiërs die naar België willen, moeten geldige papieren kunnen laten zien en genoeg geld bij zich hebben. De zuiderburen hebben bovendien de grenscontroles verscherpt.

Bron: http://nos.nl/artikel/233789-frankrijk-houdt-vluchtelingen-tegen.html

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator