De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 augustus 2018

De zaak van de Armeense kinderen Lily en Howick "live" bij de Raad van State (updated)

Haar uitzetting een jaar geleden, zonder haar kinderen die ze liet onderduiken, maakte veel discussie los. Omdat de kinderen het grootste deel van hun leven in Nederland wonen, is het schadelijk ze uit te zetten, vinden actiegroepen. Maar dát ze zo lang hier verbleven, komt omdat de moeder uitzetting al tien jaar lang weet te traineren, meent de Nederlandse staat.
Het hoger beroep van maandag volgt op een vonnis van Utrechtse rechters in juli. Zij oordeelden toen dat de uitzetting van de beroemdste asielkinderen van Nederland niet door mocht gaan. Reden is dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst in de zaak van de twee kinderen volgens de rechtbank ten onrechte geen rekening had gehouden met in wat voor situatie de twee terechtkomen als ze weer in Armenië zijn. Zie verder: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2423385/volg-live-howick-en-lily-weer-bij-rechter

De verslaggeeftser tweette de hele zitting mee. U kunt op haar twitteraccount als u naar 13 augustus gaat een paar honderd tweets er over lezen. Ik had die eerst hier gekopieerd maar dat kan Blogger niet aan. Interessant om te zien welke vragen de staatsraden stellen en hoe beide partijen hun standpunten toelichten.


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator