De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 augustus 2018

Nederlands oefenen in Leiden Noord (door mij in het gebouw van de Brede School)

Leiden Noord en De Kooi zijn Leidse wijken waar veel mensen wonen die in het buitenland geboren zijn. Sommige van die mensen hebben een opleiding gevolgd. Anderen kunnen soms wel een beetje Nederlands praten maar kunnen niet goed Nederlands lezen en schrijven. Soms wonen ze al 30 jaar in Nederland. Toen ze in Nederland kwamen wonen moesten ze bijvoorbeeld voor hun kinderen zorgen. Soms hadden ze in hun eigen land ook geen school gehad. Anderen komen uit een land waar het oorlog was. Dat wil niet zeggen dat deze vrouwen dom zijn.

De gemeente Leiden heeft voor een groep vrouwen een jaar lang een cursus Nederlands betaald. Maar nu is het geld op. Deze vrouwen willen graag blijven studeren. Zij hebben mij gevraagd of ik aan hen les wil geven als vrijwilliger.

Ze willen beter Nederlands leren. Ook willen ze dingen leren over gezond leven. We gaan verder oefenen met rekenen. En ik wil ze heel veel gaan vertellen over de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Maar in deze wijken wonen ook mensen die een goede baan hebben en naar de universiteit zijn geweest. Deze mensen vinden het ook interessant om dingen over gezondheid. hoe begin je een eigen bedrijf en buurtbemiddeling te horen. Daarom gaan we naast de les op woensdag ook proberen of we deze twee verschillende groepen bewoners met elkaar in contact kunnen krijgen tijdens lezingen.

Mijn buurvrouw Neslihan (zelf afkomstig uit Turkije kent ze alle grammaticaregels van de lessen die ze zelf heeft gevolgd) en ik beginnen half september met de Nederlandse les als de cursus van de Gemeente is afgelopen. De cursus zal plaatsvinden op de woensdagmiddag.

Ken je mensen die het leuk vinden om ook te oefenen met hun Nederlands? Mail dan wytzia @ yahoo.com 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator