De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 augustus 2018

VRIJWILLIGERSVACATURE: Stichting De Muren hebben Oren – Begeleider Interviews

Stichting De Muren hebben Oren – Begeleider Interviews

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Stichting De Muren hebben Oren | Functie: Begeleider Interviews | Plaats: Den Haag / Rotterdam / Utrecht | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 24/09/2018

Stichting De Muren hebben Oren biedt basisscholen in Den Haag, Rotterdam en Utrecht een zesweeks project, waarin de (migratie-)geschiedenis vanaf 1940 tot nu centraal staat. De diversiteit in de stad, die ook terug te vinden is in de klas, vormt de rode draad. We verbinden stadsbewoners van verschillende generaties en verschillende achtergronden met elkaar, om zo de gevolgen van de hoge segregatiegraad tegen te gaan.
Ontmoeting leidt tot begrip en empathie en daarom brengen wij leerlingen van groep 7 & 8 in contact met elkaar, met elkaars familie en met andere stadsgenoten. Iedere klas wordt gekoppeld aan een klas met een andere sociaal-culturele achtergrond. Zij krijgen gezamenlijk een openingsles, waarin de verschillende (migratie-)geschiedenissen van de stad aan bod komen. Ook bezoeken zij een culturele instelling en zij krijgen interviewles. Na deze voorbereiding gaan de leerlingen in groepjes van drie naar mensen toe, om ze thuis te interviewen. Deze ‘Vertellers’ zijn vaak familieleden van de andere klas.
Stichting De Muren hebben Oren is op zoek naar

Begeleiders voor interviews

Wij zoeken Begeleiders voor deze interviews, die de groepjes ophaalt van school, meeneemt naar het huis van de ‘Verteller’, de leerlingen stimuleert in het stellen van vragen, hen vrij laat zelf door te vragen en waar nodig bijspringt met nieuwe vragen. De begeleider maakt notities van het interview. Na afloop van het interview brengt de begeleider de leerlingen terug naar de klas en maakt vervolgens een korte, mooie samenvatting van het interview.
Vrijwilligersprofiel
Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen (18-99 jaar) die graag een steentje willen bijdragen aan het verbinden van mensen, kinderen en de geschiedenis van de stad. MBO-, HBO- of WO-denkniveau is welkom. Ervaring in het begeleiden van kinderen is fijn, maar geen vereiste. Belangrijk is dat je de kinderen en hun ervaringen tijdens het interview voorop weet te stellen. Een VOG is noodzakelijk.
Ons aanbod
  • Reis- en onkostenvergoeding.
  • Vergoeding voor VOG.
  • Financiële vrijwilligersvergoeding.
  • Training (in begeleiden van kinderen).
  • Grote waardering!
  • Onderdeel zijn van een hecht en gezellig team.
Wat wij vragen
  • Beschikbaarheid in de periode oktober 2018 tot en met juni 2019 (of een gedeelte hiervan).
  • Flexibel inzetbaar in Den Haag, Rotterdam of Utrecht.
Ben je enthousiast geworden? Neem contact op met ons via info@demurenhebbenoren.nl of vrijwilligers@demurenhebbenoren.nl.
www.demurenhebbenoren.nl

Hoge kortingen op vrouwenartikelenInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator