De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 augustus 2018

Elsevier: "Eurocommissaris Vera Jourova slaat in een interview met de Duitse krant Die Welt alarm over de verkoop van EU-paspoorten".


De Europese Commissie maakt zich zorgen over zogenoemde ‘Golden Passports’, de verkoop van paspoorten uit de Europese Unie (EU) aan burgers van daarbuiten. Vooral voor Malta en Cyprus is het een gouden handel.
De praktijk is niet illegaal. De Europese Commissie bemoeit zich doorgaans niet met nationaliteiten en paspoorten, omdat dat als nationale kwestie wordt gezien.  Desalniettemin slaat eurocommissaris Vera Jourova in een interview met de Duitse krant Die Welt alarm over de verkoop van EU-paspoorten. ‘We willen geen Trojaanse paarden in de Unie,’ aldus Jourova.

Landen prijzen paspoorten aan onder rijke immigranten

Uit een eerdere reportage van Die Welle bleek dat het voornamelijk gaat om Russische en Chinese zakenmensen die met de aanschaf van een paspoort, voornamelijk Maltese en Cypriotische, toegang willen krijgen tot de Europese markt en Europese en Amerikaanse sancties willen omzeilen. Met het verkrijgen van een paspoort hebben zij immers automatisch EU-burgerschap en kunnen ze zich dus probleemloos overal in de EU vestigen.

Lees verder in Elsevier:  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/08/eu-slaat-alarm-over-opmerkelijke-handel-in-paspoorten-636221/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=c3b5oZd_8ef+trKGy5wxHA&utm_campaign=els_12aug18

Ik zie niet in waarom het niet zou kunnen als de aanvragers goed worden gescreend en de bestaande inwoners van een land er van profiteren.  Alhoewel wanneer mensen er vervolgens in een ander EU land mee gaan wonen lijkt me minder gewenst. Biedt dan verblijfsvergunningen aan in plaats van een paspoort.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator