De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 november 2016

Integratie Eritrese vluchtelingen verloopt problematisch


De integratie van Eritrese vluchtelingen verloopt alles behalve soepel. De vluchtelingen staan op grote afstand van de Nederlandse samenleving en problemen stapelen zich op, zien gemeenten en hulporganisaties. De Eritreeërs vormen, na de Syriërs, de grootste groep vluchtelingen in Nederland.
Sinds 2014 zijn er 13.000 Eritreeërs naar Nederland gekomen. Expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos deed dit jaar een kleinschalig onderzoek en ontdekte dat bij een deel van hen veel problemen tegelijkertijd spelen. Het gaat om gezondheidsproblemen, maar ook is er sprake van drankmisbruik, sociale isolatie en schulden. 

Je ziet dat Eritreeërs veel in hun eigen taal spreken en vooral slapen.

Brigitte Teeuwisse
"Je ziet dat ze ongelukkig zijn. Ze vinden school hartstikke leuk, maar daarna gaan ze naar huis, en dan?", zegt lerares Brigitte Teeuwisse, die taalles geeft aan Eritrese vluchtelingen in Den Haag.
"Ik ben weleens op huisbezoek geweest. Dan zie je dat ze veel met elkaar in hun eigen taal spreken en vooral veel slapen." Buiten de lessen is er veel passiviteit en vinden velen het moeilijk contact te maken.
Eritrese vluchtelingen verschillen volgens Teeuwisse van Syrische vluchtelingen. "Syriërs zijn over het algemeen hoger opgeleid. Eritreeërs hebben in vergelijking weinig scholing gehad. Dat vraagt ook om andere begeleiding."
Ze vult aan: "Syrische vluchtelingen zijn ook trotser, zij kunnen hun mondje roeren. Eritrese vluchtelingen zijn heel erg bescheiden. Toen ze net bij mij in de klas waren, durfden ze me niet eens aan te kijken."

Lees de rest van het lange artikel met veel informatie hier:  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2141364-integratie-eritrese-vluchtelingen-verloopt-problematisch.htmlInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator