De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 november 2016

VACATURE: Woonbegeleider huisvesting Statushouders

Woonbegeleider huisvesting Statushouders

Functieomschrijving

In de functie van Woonbegeleider ben je dagelijks bezig met het realiseren van een veilig, beheersbaar en prettig woonklimaat voor de alleenstaande statushouders. Hierin bied je begeleiding en structuur aan en bevorder je de persoonlijke zelfredzaamheid, dit doe je naast andere professionals die actief zijn in gemeente Woerden, zoals welzijnswerkers en Vluchtelingensteunpunt Groene Hart. Je focus ligt op het op orde brengen en houden van de huisvesting in nauwe samenwerking met de bewoners zelf en het ‘wonen in brede zin van het woord’ in goede banen leiden. De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:
 • Je stuurt een team van vrijwilligers aan.
 • Je draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken en een veilige, leefbare en beheersbare woonomgeving. Hierbij creëer je een goede en open sfeer op de locatie.
 • Je signaleert, handelt preventief, intervenieert en bemiddelt bij problemen, spanningen en conflicten.
 • Je faciliteert (met name in de startfase) groepsactiviteiten ten behoeve van kennismaking. Je zorgt ervoor dat de bewoners zelf de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het onderhoud van de tuin, afspraken maken rondom het koken/gebruik van de keuken en de schoonmaak van de locatie.
 • Je herkent talenten in de breed samengestelde groep bewoners en weet anderen te motiveren en stimuleren.
 • Je onderhoudt externe contacten gericht op afstemming en samenwerking met onder meer het Hofpoort ziekenhuis, vluchtelingenwerk, Welzijn Woerden, vrijwilligersorganisaties, de politie, de gemeente en omwonenden.
 • Je draagt zorg voor de opvang van nieuwe bewoners en helpt hen de eerste woon gerelateerde zaken te regelen. Er wordt verwacht dat bewoners naar zelfstandige woningen doorstromen.
 • Je onderhoudt interne en externe contacten gericht op samenwerking en deelt relevante informatie.
 • Verder heb je affiniteit met organiseren en coördineren en je vindt het geen probleem mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
 • Je kunt mensen (bewoners, vrijwilligers, professionals) verbinden en streeft ernaar jezelf overbodig te maken.
 • Je coördineert reparatieverzoeken en alle overige zaken die te maken hebben met het gebouw.

Functie-eisen

 • Diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische opleidingen:
  Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie, deze eventueel aangevuld met specifieke trainingen in het opvangen van asielzoekers.
  Mensen op MBO niveau die door ervaring in een vergelijkbare functie op Hbo-niveau zijn gekomen worden ook uitgenodigd te solliciteren.
 • Een professional met agogische vaardigheden en methodische gespreksvoering.
 • Gemakkelijk in gesprek kunnen gaan met mensen van verschillend niveau en achtergrond.
 • Een praktische  instelling, geduld en je beschikt over empathisch vermogen. Je bent in staat te stimuleren en motiveren.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden ook in de Engelse taal (en eventueel de Franse taal).
 • Kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken (denk aan getraumatiseerde bewoners en de gevolgen hiervan).
 • Bereidheid om onregelmatig te werken, ook in de avonden en weekenden indien nodig.
 • Affiniteit met de doelgroep statushouders, van aanpakken houden en een flexibele instelling.
 • Bewustzijn van de omgeving waarin je opereert en kunnen samenwerken met andere partijen zoals gemeenten en partners in de vreemdelingenketen.
 • In bezit van geldig BHV- en Agressie certificaat of bereidheid deze voorafgaand aan het dienstverband te volgen.
 • Woonachtig in een straal van 30 km rondom Woerden.

Bedrijfsprofiel

GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie met circa 12.000 woningen die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene Hart van de Randstad. GroenWest is een organisatie volop in beweging. Onze relatief jonge organisatie, voortgekomen uit een fusie eind 2010, heeft een nieuwe koers ingezet voor de periode tot 2018. GroenWest wil met deze koers haar taken als sociale volkshuisvester in het Groene Hart ook in de toekomst optimaal kunnen blijven uitvoeren en haar beschikbare middelen maximaal kunnen inzetten voor de volkshuisvesting.

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar www.groenwest.nl

Bron: http://www.intermediair.nl/vacature/14807447/woonbegeleider-huisvesting-statushouders?l=Leiden&utm_campaign=aggregator-sponsored&utm_medium=cpc&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.indeed.nl%2Fvacatures%3Fq%3Dstatushouders&utm_source=Indeed.nl&utm_term=cat1

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator