De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 november 2016

Het is niet de bedoeling dat VluchtelingenWerk winst maakt met het geven van taallessen aan asielzoekers

Het is niet de bedoeling dat VluchtelingenWerk winst maakt met het geven van taallessen aan asielzoekers. Minister Asscher (Sociale Zaken) gaat daarom met de hulporganisatie rond de tafel om dat nog eens duidelijk te maken.
„Het moet zonneklaar zijn dat er geen winst kan worden gemaakt, anders hebben de andere aanbieders een punt”, zo zei hij dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer in reactie op berichtgeving in De Telegraaf dat VluchtelingenWerk de inburgeringsmarkt kaapt en daar ook mee binnenloopt.
Asielzoekers betalen die cursussen via een overheidslening, die wordt kwijtgescholden als ze op tijd slagen. De hulporganisatie vraagt voor die cursussen de hoofdprijs.

Vluchteling ’verdienmodel’

Volgens D66-Kamerlid Van Meenen verwordt de vluchteling zo een ’verdienmodel’ en moet het geven van de taallessen terug naar de instellingen die daarvoor op de markt zijn gekomen sinds het inburgeringsonderwijs is geprivatiseerd. Ook VVD-Kamerlid Azmani maakt zich zorgen. „Wij geven ook subsidie aan Vluchtelingenwerk. Moet de winst dan niet terug naar de overheid?”

Lees hier verder in de Telegraaf: http://m.telegraaf.nl/article/26979493/minister-asscher-tegen-winst-vluchtelingenwerk

Ad Appel, een taaltrainer, is al langer aan het roepen dat Vluchtelingenwerk door hun inzet van vrijwilligers zo kan werken dat een commercieel bedrijf er niet tegen op kan. Zoek zijn bijdragen maar op op Linkedin. 

Sint keuze 2016Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator